Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
18.03.2022 09:30

V Kučišdorfskej doline plánujú revitalizovať rekreačný areál


Ilustračná snímka: (tasr).


Pôvodný pioniersky tábor Tesla v Kučišdorfskej doline pri Pezinku by mali revitalizovať. Zrekonštruovaný a obmenený areál má naďalej slúžiť pre možnosti skupinovej rekreácie.


Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

V projekte obnovy ráta navrhovateľ s ubytovacími a stravovacími kapacitami, vrátane vybudovania reštaurácie, kongresovej, resp. spoločenskej sály, jazierka a  minizoo. "Ako ubytovacie kapacity majú byť rekonštruované pôvodné objekty, ako aj vybudované nové apartmány, rekreačné chatky a camping. Časť objektov bude odstránená," približuje predkladateľ v návrhu. "Celková ubytovacia kapacita s využitím všetkých existujúcich i zrekonštruovaných a dobudovaných kapacít by mala predstavovať približne 128 pevných lôžok," uvádza.

S predpokladaným začiatkom výstavby v aktuálnom roku by sa  prevádzka areálu mohla začať v roku 2024. Predpokladané investičné náklady sú dva milióny eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.03.2021
Pri Kráľovej pri Senci plánujú postaviť rekreačno-športový areál
Pri obci Kráľová pri Senci plánujú vybudovať rekreačno-športový areál. Jeho súčasťou má byť polyfunkčný objekt s wellness a fitness, rekreačné chaty a športové plochy. Predpokladané investičné náklady sa pohybujú na úrovni desiatich miliónov eur.
viac
15.03.2021
Areál ŠKP v Dúbravke majú obnoviť a dobudovať na športový komplex
Na mieste chátrajúceho areálu Športového centra polície v bratislavskej Dúbravke by mal vzniknúť moderný športový komplex, v ktorom popri zachovanom futbalovom štadióne vyrastie dvojpodlažná hala pre loptové a úpolové športy, atletický štadión i strelnica.
viac
28.01.2022
V lokalite Rudava plánuje investor vybudovať rekreačný areál
V obci Malé Leváre v okrese Malacky plánuje investor vybudovať rekreačný areál. Vyrásť by mal v lokalite Rudava na časti polostrova bývalého štrkoviska.
viac
11.05.2022
Staré Mesto plánuje zrevitalizovať Hviezdoslavovo námestie
Bratislavské Staré Mesto prichádza so zámerom revitalizácie Hviezdoslavovho námestia. Cieľom je zlepšenie environmentálnych aspektov. Navrhované opatrenia sa týkajú stromov a zelene, zavlažovacieho systému i mobiliáru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %