Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
16.02.2024 10:05

V marci sa uskutoční 10. Európsky samit regiónov a miest


Ilustračný banner


Tisíce primátorov a starostov, členov miestnych a regionálnych zastupiteľstiev, ministrov a európskych a svetových predstaviteľov s rozhodovacou právomocou sa stretnú 18. - 19. marca v Monse, vo Valónskom regióne Belgicka, aby diskutovali o výzvach a riešeniach pre budúcnosť Európy a mimo nej.


V poradí 10. európsky summit regiónov a miest, ktorý organizuje Európsky výbor regiónov spolu s Valónskym regiónom a belgickým predsedníctvom Rady Európskej únie, prinesie nový pohľad na témy, ktoré sú v centre záujmu ľudí, ako je demokracia, trvalo udržateľný rozvoj, budúcnosť Európskej únie a jej rozširovanie, potreba zabezpečenia sociálnej, hospodárskej a územnej súdržnosti a riešenie dôsledkov vojny proti Ukrajine.

Globálne výzvy sa budú riešiť spojením rôznych pohľadov z celého sveta. Európsky výbor regiónov je obzvlášť hrdý na to, že sa táto príležitosť zhoduje s jeho 30. výročím, a pozýva všetkých volených predstaviteľov regionálnej a miestnej samosprávy, aby sa pripojili k týmto oslavám.

Viac informácií a možnosť registrácie na samit TU.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Práce na príprave Európskeho summitu regiónov a miest finišujú
Prípravy a organizačné práce v súvislosti so siedmym Európskym summitom regiónov a miest, ktorý sa bude v hlavnom meste konať 8. a 9. júla, pomaly finišujú. Na neformálnom stretnutí v pondelok 6. júna to uviedla riaditeľka Odboru stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov BSK.
viac
07.07.2016
Bratislavský región sa predstaví celej Európe
Jedným z prvých podujatí slovenského predsedníctva v Rade EÚ bude 7. Európsky samit regiónov a miest. Už tento víkend sa Bratislava stane strediskom zástupcov Európskeho výboru regiónov.
viac
14.10.2018
Slovenskú národnú delegáciu povedie Droba
Novým predsedom Slovenskej národnej delegácie pri Európskom výbore regiónov je bratislavský župan Juraj Droba. Stal sa ním v utorok 9. 10. 2018 v Bruseli na spoločnom stretnutí počas plenárneho rokovania Európskeho výboru regiónov.
viac
06.04.2020
ZMOS komunikuje so zahraničnými partnermi, spoločne zdieľajú skúsenosti
Združenie miest a obcí Slovenska v aktuálnom období mimoriadne intenzívne komunikuje so zahraničnými partnermi. Hlavne s partnerskými organizáciami v Českej republike, v Rakúsku, ale aj s Radou Európskych obcí a regiónov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %