Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
26.10.2022 08:25

V meste spustili výstavbu skateparku, pribudnúť má aj detské ihrisko


Ilustračná snímka.


V meste Modra spustili za rybníkom na Dolnej ulici výstavbu skateparku. Do budúcoročného mája majú v prvej etape vybudovať "skateboardový bazén", ktorý je vhodný pre začínajúcich aj pokročilých jazdcov.


Vysúťažená cena diela je 69 671 eur s DPH. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.

"V ďalších etapách dobudujeme zvyšné dve betónové hladené jazdné plochy. V priestore sú naprojektované fontánky s pitnou vodou, parkové úpravy a mobiliár - lavičky, vonkajší stôl s lavicami, sedenie vo svahu," spresnilo mesto.

Počíta sa aj s doplňujúcou výsadbou, ktorú budú realizovať až s poslednou etapou výstavby. "Vzrastlé zdravé stromy, ktoré sme pri čistení plochy pri rybníku zachovali, sú geodeticky zamerané a zakomponované do priestoru. V rámci kompenzačných opatrení za výrub dutinových stromov so zlým zdravotným stavom vyvesíme vtáčie búdky a búdky pre netopiere, aby sme zabezpečili ich návrat," uviedla samospráva.

V parku plánuje v budúcnosti vybudovať aj plochy na iné voľnočasové aktivity ako detské ihrisko, stolný tenis, workout zóna a petangové ihrisko. Celý areál bude pre bezpečnosť osvetlený a pod dohľadom kamier.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2018
Petržalka vybuduje ihrisko pre zdravotne znevýhodnených obyvateľov
Výstavba petangového a rekonštrukcia basketbalového ihriska, ako aj vybudovanie ihriska pre deti a dospelých s viacnásobným postihnutím patria medzi najnovšie projekty bratislavskej mestskej časti (MČ) Petržalka. TASR o nich informovala Mária Halašková z komunikačného oddelenia petržalského miestneh
viac
02.04.2020
Zapotôčky a mestský park prepojí cyklotrasa
Sídlisko Zapôtočky a mestský park v Prievidzi prepojí cyklotrasa. S jej výstavbou začali stavbári v týchto dňoch. Na prvú etapu cyklochodníka za viac ako 1,5 milióna eur, ktorý povedie do susedných Bojníc, získala prievidzská samospráva financie z fondov Európskej únie.
viac
28.12.2020
BBSK má minimálne rok na alokovanie zdrojov na výstavbu obchvatu Detvy
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) má minimálne rok na alokovanie finančných zdrojov na výstavbu obchvatu k novému priemyselnému parku v centra mesta Detva.
viac
14.02.2022
Mestskú tržnicu prebudujú na regionálnu, začalo sa s prvou etapou
Mestskú tržnicu v Kežmarku chcú postupne prebudovať na regionálnu. V pondelok začali s realizáciou prvej etapy projektu, ktorý ráta s revitalizáciou celého územia pri hlavnej ceste vrátane parku a parkoviska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %