Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
02.01.2023 08:25

V Mestských sadoch pribudne exteriérová environmentálna učebňa


Ilustračná snímka.


V Mestských sadoch v Lučenci pribudne exteriérová environmentálna učebňa.


Samospráva na jej zriadenie získala financie z Environmentálneho fondu, realizáciu projektu odobrili na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva mestskí poslanci. Uviedol to hovorca mesta Andrej Barančok.

Vybudovaním exteriérovej učebne chce samospráva podporiť budovanie uvedomelosti obyvateľov mesta vo vzťahu k prírode. Environmentálna učebňa má vytvoriť priestor, kde sa formou zážitkového vzdelávania budú môcť nielen deti učiť o prírode priamo v prírode. Na realizáciu projektu získalo mesto z Environmentálneho fondu viac ako 63 000 eur.

"Učebňa bude určená pre zážitkové vzdelávanie s množstvom kreatívnych aktivít a možnosťou priameho kontaktu s témami, o ktorých sa budú žiaci učiť. Súčasťou bude množstvo osadených náučných tabúľ, sedenia pozostávajúceho z gabiónových lavíc a stolov s polepovými náučnými témami. Pre prípad nepriaznivého počasia budú k dispozícii dva altánky," priblížil Barančok s tým, že v rámci projektu v sadoch pribudnú aj hmyzie domčeky či odpadkové koše.

Mestské sady v Lučenci sa nachádzajú v záhradkárskej oblasti na starom viničnom kopci, kde mesto výsadbou nadväzuje na historicky zaniknutý sad. Vlani v sadoch pribudol drevený apidomček s ôsmimi včelstvami či vyhliadkový ďalekohľad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.10.2016
Prvý domček na strome s možnosťou prenocovania nájdete pod Kačínom
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v stredu (5. 10.) slávnostne otvoril domček na strome v bratislavských mestských lesoch, v ktorom sa bude možné aj ubytovať. Domček na strome (Tree house) je prvý nielen v Bratislave, ale aj na Slovensku, ktorý ponúka takúto možnosť.
viac
29.03.2020
K horárni Krasňany vedie nová a bezpečnejšia cesta
K horárni Krasňany vedenie nová cesta. Mestské lesy v Bratislave totiž vybudovali paralelnú lesnú cestu cez areál bývalých muničných skladov. K horárni sa tak bude môcť verejnosť dostať komfortnejšou a bezpečnejšou cestou. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
23.07.2020
Na Peknej ceste mesto upraví budovu pôvodnej horárne
Hlavné mesto a Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) pripravujú obnovu pôvodnej horárne v areáli bývalých muničných skladov na Peknej ceste v bratislavských Krasňanoch.
viac
15.04.2021
V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k horárni Krasňany
V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k rekreačnému areálu Horáreň Krasňany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %