Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
05.10.2023 01:05

V Námestove otvorili nové Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti


Ilustračná snímka (ŽSK)


V Oravskej poliklinike v Námestove odovzdali v stredu do užívania nové priestory Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti. Celkové náklady na vybudovanie dosiahli viac ako 800.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.


Zdravotnú starostlivosť bude v nových priestoroch poskytovať osem ambulancií. Dve všeobecné ambulancie pre dospelých, tri pre deti a dorast, gynekologická, kožná a stomatologická ambulancia. "Zároveň tu vznikli dve úplne nové ambulancie - všeobecná pre dospelých a všeobecná pre deti a dorast," uviedli zo samosprávneho kraja.        

Stavbu financovali z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. S rekonštrukciou tretieho poschodia existujúcej budovy Oravskej polikliniky začali v júni 2022, dokončili ju tento rok v júli.        

"Projekt bol zameraný na zvýšenie počtu lekárov primárnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti. Tiež na zlepšenie dostupnosti ambulantnej starostlivosti," priblížila Lacová. Zdôraznila, že výstavbou centra docielili centralizáciu zdravotnej starostlivosti, ktorá bola dovtedy poskytovaná na viacerých miestach v okrese Námestovo.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2018
Kraj chce budovať centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce na svojom území vybudovať centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Ako informoval Úrad NSK, fungovať by mali pre spádovú oblasť Šaľa a Štúrovo.
viac
21.02.2019
MZ SR vyhlásilo druhé kolo výzvy na žiadosti o peniaze na integrované centrá
Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo druhé kolo výzvy na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok na vybudovanie centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
19.05.2020
Modernizáciu zdravotného strediska plánujú ukončiť do decembra
Vo Veľkom Šariši začali v pondelok po polstoročí od postavenia s obnovou budovy zdravotného strediska. Modernizácia bude stáť takmer 650 000 eur, z mestského rozpočtu pôjde 34 000 eur. Zvyšok bude financovaný z európskych zdrojov.
viac
06.03.2021
Žilinský samosprávny kraj spustil očkovanie už aj v Námestove
Žilinský samosprávny kraj včera (5. marca) úspešne rozbehol očkovacie centrum v Oravskej poliklinike v Námestove. S očkovaním pomáhajú ambulantní lekári a zdravotné sestry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %