Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.07.2023 10:35

V Orechovej Potôni a okolí dobudujú kanalizáciu za vyše 11,2 milióna eur


Ilustračná snímka.


V obciach Orechová Potôň, Michal na Ostrove a Vieska v okrese Dunajská Streda dobudujú kanalizáciu.


Stáť má vyše 11,2 milióna eur. Z eurofondov bude financovaných 95 percent. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv.

Cieľom je zlepšenie odvádzania a čistenia komunálnych odpadových vôd v aglomeráciách nad 2000 obyvateľov, a to v zmyslezáväzkov SR voči Európskej únii. Ide o podporu realizácie infraštruktúry v oblasti odkanalizovania a čistenia odpadových vôd. "Tá prispeje k zlepšeniu kvality vody v chránených vodohospodárskych oblastiach, v ktorých sú veľkokapacitné zdroje podzemných vôd, kde nebol identifikovaný dobrý stav vôd alebo bol identifikovaný vodný útvar ako rizikový," uvádza sa v zmluve.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2020
Dve tretiny ľudí v menších obciach nemajú pripojenie na verejnú kanalizáciu
Viac ako dve tretiny obyvateľov v menších obciach nemajú pripojenie na verejnú kanalizáciu. Najnižší podiel je v Trenčianskom kraji, kde je pripojený každý desiaty človek. Vyplýva to z analýzy, ktorú robil Inštitút environmentálnej politiky (IEP).
viac
26.05.2021
Káčer na bicykli tentoraz spojí charitu s propagáciou krás Slovenska
Nadácia TA3 v týchto týždňoch intenzívne pripravuje – vlastne už finalizuje – svoje tradičné charitatívne podujatie Káčer na bicykli.
viac
24.09.2021
PSK podpísal memorandum s obcami v okrese Snina
Memorandum o vzájomnej spolupráci podpísali 22. septembra predseda PSK a zástupcovia 21 obcí v okrese Snina. Hlavným cieľom je spolupráca všetkých partnerov na zabezpečení vody a kanalizácie pre tento región.
viac
28.01.2023
Na Záhorí založilo 10 obcí združenie, ani to im ku kanalizácii zatiaľ nepomohlo
Desať obcí, ktoré sú členmi Združenia Vieska, si na kanalizáciu bude musieť počkať minimálne do roku 2027. Vyplýva to zo stretnutia členov združenia a zástupcov Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS). Informovala o tom starostka obce Radošovce Iveta Matúšová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %