Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
10.05.2021 09:15

V pondelok začnú v Trenčíne s deratizáciou verejnej zelene a kanalizácie


Ilustračná snímka.


V pondelok (10. 5.) sa v Trenčíne začne deratizácia verejnej zelene a kanalizácie proti hlodavcom. Potrvá do konca mája.


Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, deratizáciu priestranstiev verejnej zelene na ploche približne 110 hektárov, vrátane stojísk odpadových nádob a objektov v majetku mesta, zabezpečí trenčianska spoločnosť Asana.

Pôjde o verejné plochy zelene v lokalitách sídlisko Kvetná, Zámostie – Nové Zlatovce, Zlatovce, Zámostie – pred železnicou, Juh, Centrum – Dolné mesto, bytovky pri Leoni, Noviny, Sihoť I, II, III, IV, Pod Sokolice, Kubrá, Kubrica a Opatová. V rovnakom termíne vykoná deratizáciu verejnej kanalizácie aj Trenčianska vodárenská spoločnosť.

„Upozorňujeme majiteľov domácich a spoločenských zvierat, aby v čase vykonávania deratizácie zvýšili kontrolu ich pohybu na verejných priestranstvách a zabránili kontaktu zvierat s návnadami,“ doplnila Ságová.

Pripomenula, že všetky povinné osoby, bytové družstvá, bytové spoločenstvá, poľnohospodárske družstvá, podniky, prevádzky a organizácie, ktoré spravujú objekty na území mesta Trenčín a vlastníci bytových domov, objektov a pozemkov majú povinnosť zabezpečiť deratizáciu svojich objektov, ich okolia a prípojok kanalizácie pred objektmi.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2021
Mesto Prešov zrevitalizuje park Vlada Clementisa
Mesto Prešov plánuje v prvej polovici roka 2021 začať s revitalizáciou verejného priestranstva - parku medzi ul. Vlada Clementisa a Levočskou ulicou. Projekt je schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
22.02.2021
Dôležitá informácia ZMOS k elektronickým schránkam
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti informáciu Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, ktoré zriadilo mnohým obciam ďalšie elektronické schránky typu „právnická osoba“.
viac
10.05.2021
ZMOS dáva do pozornosti diskusiu o reforme stavebného práva
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti verejnú odbornú diskusiu s názvom: Reforma stavebného práva, koniec alebo začiatok krízy?
viac
20.05.2021
Pri vstupe do Liptovského Hrádku vysadili novú zeleň
S otvorením obchodného reťazca pri vstupe do Liptovského Hrádku pribudla v tejto lokalite aj nová zeleň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %