Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
15.06.2023 03:20

V priestoroch bývalej ZŠ vzniklo Centrum environmentálnej výchovy


Snímka zdroj: (FB / Mesto Topoľčany).


V nevyužívaných priestoroch bývalej základnej školy na Gagarinovej ulici v Topoľčanoch vzniklo nové Centrum environmentálnej výchovy. Otvorené je od stredy 14. júna a slúžiť bude najmä pre žiakov základných a materských škôl, informovala primátorka Topoľčian Alexandra Gieciová.


Projekt bol financovaný z prostriedkov Environmentálneho fondu. Z celkových nákladov na jeho vybudovanie 204 464 eur predstavovala dotácia sumu 186 649 eur. Na ploche vyše 281 metrov štvorcových vznikli moderné učebne, v ktorých sa žiaci hravou a interaktívnou formou dozvedia viac o fungovaní rôznych ekosystémov, prírodných procesov aj o úlohe človeka v nich.

Jednotlivé prvky sú navrhnuté tak, aby ich používanie bolo pútavé, intuitívne, aby zahŕňalo online aj offline aktivity a interakciu medzi deťmi. Zároveň sú modulárne, takže ich bude po určitom čase možné obmeniť za nové a neopozerané s minimálnymi finančnými nákladmi. Viaceré prvky sú vytvorené na mieru pre mesto Topoľčany, skonštatovala primátorka.

Centrum environmentálnej výchovy ako neformálny doplnok k školskému systému vzdelávania umožní hravou a zaujímavou interaktívnou formou zvýšiť environmentálne povedomie pre široké spektrum ľudí. Prioritne je určené pre žiakov základných a materských škôl, po adaptácii bude mesto pracovať na jeho otvorení aj pre verejnosť.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.09.2017
Inovatívny projekt chce pomôcť s výukou envirovýchovy na školách
S výučbou základných tém environmentálnej výchovy chce pomôcť inovatívny projekt Misia modrá planéta s Kozmixom od neziskovej organizácie Edulab. Je určený žiakom tretieho a štvrtého ročníka základných škôl.
viac
06.09.2019
Vykroč s nami na zelenú
„Vykroč s nami na zelenú“ je slogan, ktorým chce odbor environmentálnej výchovy a vzdelávania (OEVV) Slovenskej agentúry životného prostredia upútať pozornosť žiakov, učiteľov, ale aj širšej verejnosti na jeho aktivity.
viac
21.09.2020
Environmentálna výchova a vzdelávanie v školskom roku 2020-2021
Slovenská agentúra životného prostredia pripravila pre žiakov, pedagógov a širokú verejnosť na nový školský rok 2020/2021 aktivity v oblasti environmentálnej výchovy a vzdelávania.
viac
01.02.2023
Envirovzdelávanie je čoraz populárnejšie aj v slovenských školách
Na Slovensku zatiaľ nie je environmentálna výchova na školách povinnou, avšak enviro témy sú čoraz viac populárnejšie a stávajú sa súčasťou prierezových tém.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %