Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
29.03.2022 11:40

V rámci participatívneho rozpočtu pribudnú v meste knižné búdky


Na archívnej snímke knižná búdka. Snímka zdroj: (tasr).


V rámci participatívneho rozpočtu pribudnú v Humennom knižné búdky. Vyčlenené financie tiež umožnia obnoviť lavičky na námestí a priblížiť historickú udalosť očami súčasníka.


Mesto tak podporí všetky tri projekty, ktoré verejnosť do participatívneho rozpočtu zapojila, informoval na webovej stránke mesta Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

"Mesto Humenné vyčlenilo na participatívny rozpočet mesta v roku 2022 sumu 10 000 eur. Vychádzajúc zo zámerov jednotlivých projektov, ekonomická náročnosť realizácie všetkých troch sa zmestí do spomínanej sumy," ozrejmil.

Zámerom najúspešnejšieho projektu v občianskom hlasovaní Knižné búdky s podtitulom Požičaj si knihu, prečítaj, vráť alebo vymeň za inú je osadenie šiestich knižných búdok na Námestí slobody a jednotlivých sídliskách. Budú slúžiť ako verejná knižnica.

Plánom projektu s podtitulom Dovidenia na pekných lavičkách je obnova a rekonštrukcia 113 lavičiek nachádzajúcich sa v severnej časti Námestia slobody.

Lepšie spoznať mesto a blízke okolie v dejinnej súvislosti má umožniť projekt občianskeho združenia Ontis Humenné. Prostredníctvom pamätnej tabule a verejnej prezentácie vo Vihorlatskej knižnici chce priblížiť Bitku pri Humennom z roku 1619.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.04.2017
Hlasovanie v Participatívnom rozpočte Banskej Bystrice končí o týždeň
Obyvatelia nad 15 rokov s trvalým alebo prechodným pobytom v Banskej Bystrici, ale aj banskobystrickí študenti môžu rozhodnúť o tom, ktoré z 18 návrhov budú realizované z participatívneho rozpočtu. V hre je 30 000 eur. Hlasovanie potrvá do 13. apríla 2017 na Klientskom centre mestského úradu.
viac
20.07.2017
Verejnosť najviac hlasovala za projekt regionálneho „rínku“
Od 1. do 15. júla 2017 hlasovaním rozhodovalo takmer 2 200 ľudí o tom, ktoré projekty Trenčiansky samosprávny kraj podporí v rámci Participatívneho - komunitného rozpočtu. Viac ako pätina z hlasujúcich odovzdala svoj hlas mestskému trhu lokálnych predajcov a regionálnych farmárov Trenčín na korze.
viac
28.02.2023
Verejnosť rozhodne o víťaznom projekte v rámci participácie
Verejnosť rozhodne o tom, ktorý z troch projektov bude podporený v rámci participatívneho rozpočtu mesta Humenné. Verejné hlasovanie bude spustené v stredu (1. 3.) a potrvá do 19. marca.
viac
06.07.2023
Mesto zo svojho rozpočtu podporí desať projektov
Mesto Bánovce nad Bebravou podporí tento rok zo svojho rozpočtu desať občianskych zámerov. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %