Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
26.03.2024 09:55

V sade na Banisku vysadili ďalšie ovocné stromy, je ich už vyše sto


Snímka zdroj: mesto Brezno


Breznianska samospráva prostredníctvom svojej neziskovej organizácie Brezno pre občanov sa zapojila do jarného kola iniciatívy Nadácie Ekopolis Sadíme budúcnosť a získala 2200 eur na zveľadenie sadu v rekreačno-oddychovej lokalite na Banisku.


 V závere týždňa tam vďaka tejto dotácii pribudlo ďalších 16 ovocných drevín, tradičných odrôd hrušiek a jabloní.         

"V areáli historického sadu sa podarilo vysadiť už viac ako 100 ovocných stromov, ktorých plody si budú môcť obyvatelia mesta zbierať na vlastnú spotrebu. Darí sa nám napĺňať cieľ, ktorým je zachovanie pôvodných odrôd ovocných stromov ako dedičstva pre nasledujúce generácie," konštatoval v nedeľu na sociálnej sieti primátor Tomáš Abel.         

Popri zamestnancoch technických služieb, Lesov mesta Brezno a mestského úradu stromy pomáhali sadiť aj seniori z denného centra Prameň, členovia mestskej organizácie Jednoty dôchodcov či šiestaci zo základných škôl a dobrovoľníci.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2021
Lučenec zriadi mestský sad, ovocné stromy chce vysadiť aj na sídliskách
Mesto Lučenec plánuje zriadiť mestský ovocný sad na Vinici, výsadbu ovocných stromov chce uskutočniť aj na sídliskách Rúbanisko II a III.
viac
14.12.2021
Výsadbou stromov a drevín vznikne v obci nový biokoridor
V Čiernych Kľačanoch v okrese Zlaté Moravce vznikne nový biokoridor. Vytvorí ho výsadba 300 stromov starých československých ovocných odrôd, rýchlorastúcich a divorastúcich drevín z existujúcich biopásov.
viac
04.04.2022
Na Sídlisku KVP vznikol ovocný sad
Na košickom Sídlisku KVP vznikol prvý ovocný sad. V uplynulých dňoch samospráva spolu s dobrovoľníkmi vysadila na lúke medzi Stierovou a Dénešovou ulicou dokopy 43 ovocných stromov.
viac
10.10.2022
Majitelia domov si v záhrade môžu vysadiť ovocné stromy, platí ich mesto
Majitelia rodinných domov v Brezne sa do 19. októbra môžu zapojiť do výzvy Strom do domu a vysadiť si tak v záhrade ovocný stromček, na ktorý plnou sumou prispeje mesto. Informovala o tom samospráva na svojej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %