Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
04.10.2022 08:25

Verejné osvetlenie bude v meste opäť svietiť naplno


Ilustračná snímka: (tasr).


Z dôvodu extrémne vysokých cien elektrickej energie skúšobne vypol prevádzkovateľ verejného osvetlenia Služby mesta Piešťany (SMP) od 19. septembra časť osvetlenia v meste. Informovalo o tom mesto Piešťany na svojej webovej stránke.


Od 1. októbra bude verejné osvetlenie postupne zapojené na všetky fázy a svietenie obnovené v plnom rozsahu. "Počas dvoch týždňov skúšobnej prevádzky bolo technikmi SMP vyhodnotené, že nie je v súčasnosti technicky možné bez väčších zásahov vyriešiť tretinu systému svietenia - každá tretia lampa - a tak zaistiť čiastočné osvetlenie v uliciach mesta tak, ako by bolo žiadúce a ako sme zamýšľali," uviedla riaditeľka SMP Hana Dupkaničová.

"Plné osvetlenie ulíc je možné po finančnom sanovaní rozpočtu Služieb mesta Piešťany z rezervného fondu mesta a miernym znížením extrémne vysokých cien elektrickej energie v posledných dňoch. Veríme, že v budúcnosti nebude takéto opatrenie potrebné, vzhľadom k extrémne kolísavým a nepredvídateľným cenám komodity na burze," doplnil primátor Peter Jančovič.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2016
LED osvetlenie Prešova je víťazom
Rekonštrukcia verejného osvetlenia v meste Prešov zvíťazila v súťaži projektov v oblasti zeleného verejného obstarávania - GPP Award 2016.
viac
02.01.2018
Na rekonštrukciu verejného osvetlenia vyčlenili v Malackách 1,1 milióna eur
Mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom poslednom tohtoročnom zasadnutí (7. decembra) rokovalo aj o rozpočte mesta. Tento dôležitý dokument prešiel bez pripomienok tak, ako bol navrhovaný.
viac
23.07.2020
Verejnosť môže pripomienkovať projekt Smart City
Banskoštiavnická samospráva pripravuje projekt Smart City, ktorý má riešiť situáciu s parkovaním v historickom centre mesta navigačným systémom a tiež dokončenie modernizácie verejného osvetlenia prostredníctvom využitia moderných technológií.
viac
23.09.2022
Mesto znižuje pre ceny energií verejné osvetlenie na tretinu
Mesto Piešťany oznámilo zníženie intenzity osvetlenia ulíc mestskými pouličnými lampami. V záujme šetrenia výdavkov plne osvetlené naďalej zostanú iba hlavné ťahy – Bratislavská, Krajinská ulica a Žilinská cesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.77 %