Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
05.06.2021 02:55

Výletná loď Bohemia začne premávať dnes


Ilustračná snímka


Vďaka zlepšeniu epidemiologickej situácie začne výletná loď Bohemia brázdiť vody vodnej nádrže Domaša o niekoľko týždňov skôr oproti predpokladu.


 Prvé náučné okružné plavby absolvuje v sobotu 5. júna. Ako pre TASR priblížil Radovan Kapraľ, starosta obce Kvakovce, ktorá je prevádzkovateľom Bohemie, aj tento rok sa budú na lodi organizovať pravidelné koncerty, v rekreačných oblastiach je pripravených aj niekoľko väčších podujatí.       

Výletná loď Bohemia bude zatiaľ do oficiálnej letnej sezóny pravidelne premávať počas víkendov, cez pracovné dni len v prípade väčších objednávok. Pre hygienicko-bezpečnostné opatrenia znížili počet predávaných lístkov, pasažierom bude dostupná len horná, otvorená paluba. Cestujúci budú musieť mať prekryté horné dýchacie cesty.       

Projekt Bohemia spieva, pravidelné koncerty na lodi, sa začne podľa Kapraľových slov v druhej polovici júna. "Nadväzujeme na projekt minulého roka, keď na lodi vystúpia úspešné slovenské kapely. Prvý koncert je 17. júna, bude to každý štvrtok. Takisto pripravujeme sériu romantických plavieb, každý piatok, sobotu a niekedy aj v nedeľu, kde pôjde loď podvečer na okružnú plavbu po Domaši so živou hudbou, svetielkami," ozrejmil.       

Oficiálne a podľa Kapraľa "veľkolepé" otvorenie letnej turistickej sezóny v podobe Slovenského Navalis je naplánované na sobotu 26. júna. "Bude svätá omša, ktorú bude hudobne sprevádzať hudba PUĽS-u, ktorý sa predstaví i samostatne, vystúpi aj Lúčnica, bude aj ohňostroj," priblížil. Ako doplnil, aj tento rok sa na Domaši uskutočnia cyklistické preteky, diaľkové plávanie, hiphopový festival, pripravuje sa i podujatie v spolupráci s rezortom obrany či hudobno-tanečná šou The Duchon’s.       

Počas prvého roka prevádzky lode Bohemia (2019) sa ňou previezlo viac ako 20.000 ľudí, v roku 2020 aj napriek pandémii nového koronavírusu vyše 38.000.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.03.2020
Hladina Domaše stúpa, plavby Bohemie chcú spustiť pred Veľkou nocou
Hladina vodnej nádrže Domaša aj napriek suchej zime pomaly stúpa. Ako povedal starosta obce Kvakovce v okrese Vranov nad Topľou Radovan Kapraľ, s plavbami výletnej lode Bohemia, ktorá sa na Domašu vrátila minulé leto, by radi začali pred Veľkou nocou.
viac
16.08.2021
Cestovať okolo Domaše sa dá už aj ekologicky
Cestovať okolo vodnej nádrže Domaša sa dá už aj ekologicky. V piatok 13. augusta tu spustili do prevádzky spolu 24 elektrobicyklov a elektroskútrov.
viac
28.06.2022
Obec chce zatraktívniť nábrežie prístaviska výletnej lode Bohemia
Obec Kvakovce vo Vranovskom okrese chce zatraktívniť nábrežie prístaviska výletnej lode Bohemia v rekreačnej oblasti Dobrá na vodnej nádrži Domaša.
viac
09.06.2023
Výletná loď Bohemia ponúkne viaceré sprievodné podujatia
Výletná loď Bohemia ponúkne počas sezóny viaceré sprievodné podujatia. Chystá sa napríklad projekt Bohemia spieva, kde na palube vystúpia známi umelci. Uviedol to starosta obce Kvakovce Radovan Kapraľ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %