Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
23.09.2023 09:55

Vznikol Klub riaditeľov základných škôl v okrese Trnava


Ilustračná snímka (TASR)


Zástupcovia 26 základných škôl (ZŠ) trnavského regiónu založili na stretnutí Regionálneho centra podpory učiteľov (RCPU) nový Klub riaditeľov základných škôl v okrese Trnava. Klub povedie riaditeľka Súkromnej základnej školy BESST Eva Polláková, informovala o tom Katarína Kissová z centra.


"Už po prvých stretnutiach a predstavení RCPU v minulom školskom roku sme zachytili záujem o podporu samotných riaditeľov. Mali túžbu stretávať sa, navzájom sa spoznávať a inšpirovať. V prvom roku fungovania sme našu energiu investovali do oslovovania škôl, realizácie workshopov a samotného mentoringu. Dali sme si však záväzok, že vyslaný signál od riaditeľov počas prázdnin pretavíme do konkrétnej podpory," vysvetlila Martina Grošková, ktorá minulý školský rok centrum zakladala.         

Polláková vníma zmysel v budovaní takejto komunity. "Riaditeľ školy sa často cíti osamotený pred učiteľmi, pred zriaďovateľom, tímom či rodičmi. Víta možnosť poradiť sa, porozprávať alebo sa podeliť o svoje témy v spoločnosti iných, ktorí čelia podobným výzvam. Sama som absolventkou Akadémie riaditeľov," uviedla. Členovia novovzniknutého klubu prejavili záujem hostiť jednotlivé zasadnutia na svojich školách. Grošková to hodnotí ako prínosné. "Nebude to len obohatenie vo vybraných témach, ale budú môcť zažiť kultúru inej školy, inšpirovať sa priestorom či projektmi, ktoré tvoria identitu každej školy. Práve to by bolo naplnenie cieľa podpory riaditeľov v najväčšej miere, akú im RCPU dokáže ponúknuť," doplnila.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2017
Aj v Nitre ocenili pedagógov materských a základných škôl
Pri príležitosti Dňa učiteľov boli v priestoroch nitrianskej Synagógy v utorok 28. marca ocenení pedagogickí pracovníci z materských,  základných a umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry.
viac
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
19.12.2020
Trnavská župa zmodernizuje tri stredné školy za vyše 900 tisíc eur z eurofondov
Balík peňazí si rozdelia dve piešťanské a jedna hlohovská škola a obstarajú z neho predovšetkým materiálovo-technické vybavenie odborných učební. Školy sa zároveň stanú bezbariérovými.
viac
20.04.2022
Vytriedené tetrapaky sa ako ekologické výrobky vrátia do trnavských škôl
Na Dni Zeme v piatok 22. apríla mesto Trnava spolu s partnermi predstaví nový projekt s názvom Komunálny materiálový kruh. Ide o výrobu papiera z celulózy získanej regeneráciou zozbieraných kartónových nápojových obalov známych ako tetrapaky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %