Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
30.08.2021 08:55

Začína 6. ročník antifašistického festivalu Povstanie pokračuje


Ilustračný výrez plagátu


V nedeľu od 16.00 h začína šiesty ročník antifašistického festivalu Povstanie pokračuje. Podujatie sa koná na Tyršovom nábreží v Bratislave, jeho súčasťou je kultúrny a hudobný program.


"Program podujatia začína diskusiou o súčasnej podobe antifašizmu z ženskej perspektívy a bude pokračovať hudobnými vystúpeniami umelcov a umelkýň zo Slovenska i zahraničia," spresnili organizátori s tým, že v rámci sprievodného programu sú naplánované workshopy pre deti i dospelých, vegánska kuchyňa, infostánky angažovaných združení či divadlo viedenského umeleckého kolektívu.       

Vstup na podujatie je voľný. Organizátori pozývajú ľudí, "aby okupovali verejný priestor, aby sa bavili, tvorili, premýšľali a aby namiesto nostalgického potľapkávania sa po ramenách zamerali svoju pozornosť na širšie súvislosti súčasných problémov a spoločenských zápasov".       

Festival je organizovaný od roku 2015 a jeho názov sa odvíja od Slovenského národného povstania. Vo svojom posolstve vyzýva na pokračovanie boja proti fašizmu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Krajské oslavy SNP na Jankovom vŕšku
Výročie Slovenského národného povstania, ktoré je významným medzníkom v histórii slovenského národa si pripomínajú v mnohých obciach a mestách. V sobotu 27. augusta 2016 si ho pripomenú na Jankovom vŕšku, kde sa uskutočnia Krajské oslavy SNP.
viac
05.10.2017
Pietnym aktom si SR pripomenie Deň hrdinov Karpatsko-duklianskej operácie
Na spomienkový a pietny akt kladenia vencov k pamätníkom v Svidníku pozýva pri príležitosti 73. výročia Dňa hrdinov Karpatsko-duklianskej operácie okresné mesto na severovýchode Slovenska. Podujatie je pripravené na piatok 6. októbra, na Deň hrdinov Karpatsko-duklianskej operácie.
viac
19.01.2018
Pochod vďaky SNP sa bude konať už túto sobotu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pozýva nca 43. ročník tradičného zimného turistického podujatia Pochod vďaky SNP, ktorý bude slávnostne otvorený v sobotu 20. januára 2018 o 9:30 hod. pri Pamätníku padlých v obci Cigeľ.
viac
19.08.2018
Pri príležitosti výročia SNP sa v Dolnom Kubíne konala spomienková akcia
Pri príležitosti 74. výročia Slovenského národného povstania (SNP) sa v nedeľu v Dolnom Kubíne konalo pietne spomienkové podujatie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %