Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
17.01.2024 01:10

Začína ďalší kurz štúdia MBA pre samosprávu


Ilustračná snímka: Central European Education Institute


ZMOS na základe podpísaného Memoranda o spolupráci s Central European Education Institute pripravil ďalší kurz štúdia MBA pre samosprávu. Štatutári miest a obcí, ale aj zamestnanci mestských a obecných úradov majú k dispozícii možnosť získať titul MBA v oblasti samospráva a štátna administratíva.


V tejto oblasti na Slovensku ponúka jedine táto vzdelávacia inštitúcia v spolupráci s viacerými zahraničnými vysokými školami, univerzitami a partnermi. Ďalší kurz začína v piatok 19. januára 2024, pre členov ZMOS za zvýhodnených podmienok.

Program je určený vedúcim funkcionárom a pracovníkov miestnej samosprávy, vyšším územným celkom a štátnej správy, ako aj odborníkom z tejto oblasti verejného života. Cieľovú skupinu predstavujú starostovia obcí a ich zástupcovia, primátori a viceprimátori miest, prednostovia obecných a mestských úradov, poslanci obecných a mestských zastupiteľstiev, predsedovia a podpredsedovia vyšších územných celkov vrátane ich poslancov, vedúci pracovníci štátnej správy, odborní pracovníci na všetkých stupňoch riadenia, či pracovníci profesných organizácií.  

Program je vhodnou formou ďalšieho profesného vzdelávania pre absolventov odboru verejná správa, ako aj záujemcov, ktorí sa chcú venovať riešeniu reálnych situácií vo verejnej správe alebo vo vlastnom profesionálnom živote. Zameranie programu je orientované na riešenie reálnych každodenných potrieb samosprávy a štátnej správy, prostredníctvom lektorov s teoretickými základmi a bohatými praktickými skúsenosťami. Štúdium osobitne využíva princíp riešenia osobnej zákazky a riešenia konkrétneho problému, či projektu s návrhom riešenia pre implementáciu do praxe a jeho zovšeobecnenia.

Absolvent profesného študijného programu ukončený získaním titulu MBA je schopný identifikovať a efektívne riešiť svoje manažérske a riadiace potreby, organizáciu pracovného tímu a prostredia, či organizácie v ktorej  pôsobí. Súčasne získa informácie o aktuálnych a moderných trendoch v oblasti miestnej samosprávy a štátnej správy, ako aj o vzájomných vzťahoch, kompetenciách, právomociach, koordinácii a súčinnosti.  

Výnimočnou súčasťou štúdia MBA Public Administration je taktiež unikátny sebarozvojový výcvik Psychológia úspechu riešenia krízy z pohľadu manažéra samosprávy/štátnej správy zameraný na zvládnutie kompetentného jednania a rozhodovania nielen v bežných, ale i v neštandardných a krízových  situáciách, ktorý jedinečným spôsobom  prepojuje prvky  kognitívneho manažmentu, diagnostiky prirodzených potenciálov a ich rozvoja. Absolvent získava nové poznanie a skúsenosť o sebe a svojich možnostiach. 

Podrobnejšie informácie nájdete TU.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2022
Historicky prví absolventi - ďalšie štúdium už v októbri
Prevzatím diplomu o udelení profesného titulu Master of Business Administration - MBA na slávnostnej promócií absolventov Newton University Praha a Konzultačného a vzdelávacieho inštitútu v Bratislave ukončilo 24 starostov a primátorov historicky prvé štúdium tohto druhu.
viac
22.04.2023
Štúdium MBA pre samosprávu: 2. pokračovanie kurzu začína už 26. mája 2023
Združenie miest a obcí Slovenska na základe podpísaného Memoranda o spolupráci v oblasti vzdelávania s Central European Education Institute pripravil 2. pokračovanie kurzu MBA pre členov samosprávy, ktoré začína už 26.5.2023.
viac
12.10.2023
Začína sa štúdium práva pre samosprávu
ZMOS na základe podpísaného Memoranda o spolupráci v oblasti vzdelávania s Central European Education Institute pripravil štúdium LL.M. – Právo vo verejnej správe. Nový kurz začína v piatok 13. októbra 2023. Pre členov ZMOS za zvýhodnených podmienok.
viac
27.03.2024
Tretie pokračovanie kurzu MBA pre členov samosprávy začína už 12. apríla 2024
ZMOS na základe podpísaného Memoranda o spolupráci v oblasti vzdelávania s Central European Education Institute pripravil tretie pokračovanie kurzu MBA pre členov samosprávy, ktoré začína už 12. apríla 2024.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %