Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
17.01.2022 12:25

Želiezovce pripravujú výstavbu kanalizácie za vyše osem miliónov eur


Ilustračná snímka.


Želiezovská radnica pripravuje výstavbu kanalizácie, prostredníctvom ktorej sa na existujúcu sieť napoja časti Svodov a Mikula.


Mestu sa na projekt podarilo získať nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 7,6 milióna eur. Celkové oprávnené náklady presiahnu sumu osem miliónov eur.

Ako informoval magistrát, po ukončení výstavby sa budú môcť všetci obyvatelia Želiezoviec pripojiť na verejnú kanalizáciu. „Dôjde tak k zlepšeniu životného prostredia na území mesta a v jeho bezprostrednom okolí a tiež k zvýšeniu kvality života obyvateľov mesta,“ skonštatovala radnica.

Mesto očakáva, že sa po dobudovaní kanalizácie zvýši objem odvedenej splaškovej vody do existujúcej čistiarne odpadových vôd. „Jej prevádzka v súčasnosti nie je celkom efektívna, pretože do nej doteká iba malý objem splaškovej vody. Jej biologický proces, ktorý slúži na odstraňovanie nečistôt, je tak podvyživený,“ uviedol mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2018
Považskobystrické časti Horný a Dolný Moštenec by mali odkanalizovať tento rok
Považskobystrické mestské časti Dolný Moštenec, Horný Moštenec a Považská Teplá sú poslednými, ktoré nemali kanalizáciu. Oba Moštence by mohli byť odkanalizované do konca roka, v Považskej Teplej chcú s prácami na budovaní kanalizácie začať v budúcom roku.
viac
21.12.2020
Pezinok bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 24,7 milióna eur
Mesto Pezinok bude v roku 2021 hospodáriť s rozpočtom 24,7 milióna eur. Bežný a kapitálový rozpočet je schodkový, preto sa na dofinancovanie použijú prostriedky z rezervného fondu. Mestský rozpočet schválili pezinskí poslanci na svojom decembrovom zasadnutí.
viac
24.06.2021
Mesto Šahy pripravuje výstavbu 19 nájomných bytov na Tabáni
Mestskí poslanci schválili podanie žiadosti o poskytnutie úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) na ich výstavbu, ktorá bude dofinancovaná z dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby SR a z vlastných prostriedkov.
viac
14.03.2024
Mesto Topoľčany i okolité samosprávy pripravujú výstavbu cyklotrás
Topoľčianska radnica pripravuje viaceré projekty zamerané na rozvoj cyklotrás. Tie by mali podľa radnice postupne vznikať v meste i v jeho okolí. Ako informoval mestský úrad, už čoskoro sa začnú stavebné práce na druhej etape hlavného cyklistického okruhu v Topoľčanoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %