Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
10.12.2022 03:05

ZMOS presadil rozšírenie zraniteľného odberateľa energií


Ilustračná snímka


Nájomníci obecných nájomných bytov, resp. domácností doposiaľ neboli chránení pred neúmerným nárastom cien za energie a služby spojené s bývaním.


Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania presadilo rozšírenie zraniteľného odberateľa energií, a to o skupinu koncových odberateľov energií, ktorými sú mestá a obce ako prevádzkovatelia nájomného bývania.

Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky túto zásadnú pripomienku akceptovalo a zapracovalo do znenia zákona č. 433 zo dňa 6. decembra 2022, ktorý nadobudol účinnosť dňom vyhlásenia v Zbierke zákonov.

Podľa nového znenia zákona je zraniteľným odberateľom i odberateľ elektriny a odberateľ plynu na prevádzku bytového domu s nájomnými bytmi vo vlastníctve obce alebo vyššieho územného celku, ktoré sú určené na sociálne bývanie podľa osobitného predpisu, alebo na prevádzku bytového domu s nájomnými bytmi v rámci štátom podporovaného nájomného bývania podľa osobitného predpisu,

Viac informácií nájdete TU.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2020
Skúsenosti európskych miest a obcí IV
Budúci viacročný finančný rámec a Fond obnovy EÚ zdôrazňujú dôležitosť odolnosti a ekologickej premeny, podporujú prechod na systém založených na obmedzených zdrojov a zameraný na uhlíkovú neutralitu.
viac
13.01.2021
ZMOS požaduje rozšírenie skupiny osôb v rámci skoršieho očkovania
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska listom požiadal predsedu vlády o to, aby bol rozšírený pôvodný okruh ľudí, pre ktorých je určené očkovanie proti COVID – 19. Požaduje aj miesto v Pandemickej komisii vlády SR.
viac
24.09.2022
Memorandum o spolupráci s vládou nebolo podpísané
Predseda ZMOS Branislav Tréger sa zúčastnil rokovania republikových združení územnej samosprávy s predsedom vlády Eduardom Hegerom a štátnym tajomníkom rezortu financií Marcelom Klimekom.
viac
31.10.2023
Financovanie výstavby obecných nájomných bytov
Samosprávy, ktoré sa rozhodnú uskutočniť výstavbu nájomných bytov môžu mať celkový obstarávací náklad pokrytý v plnej výške a nepotrebujú takmer žiadne vlastné zdroje financovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %