Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
29.12.2022 04:15

Zrekonštruovaný most v Sečovciach už slúži motoristom


Snímka zdroj: (tasr).


Košický samosprávny kraj (KSK) po siedmich mesiacoch ukončil v Sečovciach komplexnú rekonštrukciu mosta cez miestny potok Trnávka na Širokej ulici. Pre motoristov aj peších je otvorený od 22. decembra. Informoval o tom v stredu hovorca KSK Michal Hudák.


Nový most má rovnaké priestorové usporiadanie ako pôvodný. "Zhotoviteľ vybudoval novú nosnú konštrukciu zo železobetónu, odvodnenie, izoláciu, novú vozovku mosta a pribudli aj bezpečnostné zariadenia vrátane zvodidiel a zábradlí. Práce za 418 000 eur realizovala župa z vlastného rozpočtu," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Rekonštrukcia tiež zahŕňala úpravu cesty a preložku plynového potrubia a telekomunikačného kábla. Po ukončení zimnej údržby sú ešte naplánované dokončovacie práce na spodnej stavbe, avšak nebudú mať vplyv na dopravu.

"Tento 54-ročný most sa nachádzal vo veľmi zlom technickom stave. Z tohto dôvodu na ňom bola už v minulosti znížená rýchlosť a zaťažiteľnosť z 24 na 12 ton a doprava bola vedená len v jednom pruhu. Jeho nosnú konštrukciu tvorilo 12 nosníkov typu Vloššák so značným poškodením," konštatoval Trnka.

Cesta III/3654, ktorá sa nachádza v intraviláne mesta Sečovce a spája Ulicu Dargovských hrdinov s Ulicou SNP, bola od 1. júna uzatvorená. Na moste bola narušená hydroizolácia, v dôsledku čoho dochádzalo k zatekaniu a korózii nosnej konštrukcie, vzniku trhlín a k porušeniu výstuže mosta. Rekonštrukcia mosta zahŕňala jeho zbúranie a vybudovanie nového. Pôvodný most postavený v roku 1968 mal voľnú šírku 12 metrov, dva obojstranné chodníky šírky 2,6 metra a dĺžku premostenia 17,5 metra. Z pôvodného mosta ostali zachované len základy a časti driekov opôr.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2017
Most Ružín by po rekonštrukcii mohli otvoriť 10. decembra
Práce na odstránení havarijného stavu mosta Ružín v týchto dňoch vrcholia. Ak zaťažovacia skúška dopadne dobre a stavebný úrad vydá kolaudačné rozhodnutie, prvé autá by cez most mohli prejsť 10. decembra 2017. Informoval o tom Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
11.05.2020
KSK chce zrekonštruovať most nad železničnou traťou za obcou Kluknava
Most nad železničnou traťou Košice - Žilina za obcou Kluknava v okrese Gelnica plánuje Košický samosprávny kraj (KSK) zrekonštruovať, aktuálne vyhodnocuje ponuky predložené v rámci verejného obstarávania.
viac
29.11.2021
Košický kraj dokončil rekonštrukciu mosta medzi Malým Horešom a Pribeníkom
Košický samosprávny kraj (KSK) v týchto dňoch dokončil rekonštrukciu mosta medzi Malým Horešom a Pribeníkom v Trebišovskom okrese. Počas obnovy narazil zhotoviteľ na tekuté piesky, pôvodnú projektovú dokumentáciu tak museli prepracovať.
viac
23.11.2022
KSK zrekonštruoval most za obcou Novosad, práce stáli 219 000 eur
Košický samosprávny kraj (KSK) ukončil v novembri rekonštrukciu mosta na ceste II/552 za obcou Novosad v okrese Trebišov. Jeho obnova sa začala v júni tohto roka a stála viac ako 219 000 eur, informoval v utorok Úrad KSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %