Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
10.02.2020 10:05

Do konca februára pridelia 30 nových nájomných bytov


Ilustrační snímka, zdroj: Turiec Online


Po ukončení prestavby ubytovne na bytový dom na Ulici Šoltésovej v Martine pribudne do konca februára 30 nových nájomných bytov. Záujemcovia o pridelenie bytu môžu žiadosti podávať mestskej organizácii Matra, n. o.


 TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová. Doplnila, že počas februára 2020 budú nové byty skolaudované a pripravené na bývanie. "Bytová politika mesta Martin je jednou z kľúčových oblastí, ak chceme bojovať proti vysídľovaniu mesta. Aby sme Martinčanov v meste udržali, musíme im predovšetkým vytvoriť priaznivé podmienky na život vrátane slušného a dostupného bývania. Byty na Ulici Šoltésovej sú prvou lastovičkou našej snahy, ku ktorej už skoro pribudnú nové projekty," povedal primátor mesta Martin Ján Danko.       

O 30 bytov môžu podľa Kalmanovej žiadať noví záujemcovia, ale aj tí, ktorí už majú podanú žiadosť o nájomný byt. "Žiadatelia o pridelenie bytu musia spĺňať podmienky organizácie Matra vrátane zloženia finančnej zábezpeky na jej účet. Neúspešným záujemcom zábezpeku vrátia do piatich pracovných dní. V prípade úspešného žiadateľa organizácia uzavrie nájomnú zmluvu a zábezpeku mu vrátia po uplynutí šiestich mesiacov v prípade splnených povinností nájomcu. Do konca mesiaca pridelí bytová komisia 13 jednoizbových a 13 dvojizbových bytov a o nájomcoch štyroch bytov rozhodne losovanie," dodala hovorkyňa mesta Martin.      

 "Kombinácia prideľovania bytov komisiou a losovaním je podľa našich skúseností najlepším riešením, ktoré sa nám v minulosti osvedčilo. Vyzývam všetkých, ktorí majú o pridelenie bytu záujem, aby svoje žiadosti podali čo najskôr," zdôraznil riaditeľ organizácie Matra Ján Gallo.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2018
Mesto postavilo 24 nových nájomných bytov
Vo Vrábľoch v okrese Nitra pribudla v závere minulého roka nová nájomná bytovka na sídlisku Žitava. Z celkového počtu 24 bytov je deväť jednoizbových, 12 dvojizbových a tri trojizbové. Celkové náklady na výstavbu dosiahli 992 970-tis. eur.
viac
23.09.2020
BBSK chce v B. Štiavnici vybudovať domov dôchodcov a nájomné byty
V Banskej Štiavnici možno pribudne domov sociálnych služieb aj niekoľko nájomných bytov. Vzniknúť by mali v areáli bývalej Strednej odbornej školy (SOŠ) na Špitálskej ulici.
viac
10.12.2020
Budovu ZUŠ zrekonštruujú na bytový dom s 24 bytmi
Mesto Dubnica nad Váhom zrekonštruuje bývalú budovu základnej umeleckej školy (ZUŠ), v ktorej vznikne 24 nájomných bytov. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnilo mesto vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
10.02.2021
V Malackách pribudnú nové nájomné byty určené lekárom a učiteľom
K 130 mestským nájomným bytom v Malackách má čoskoro pribudnúť ďalších deväť. V zrekonštruovaných priestoroch v centre mesta majú poskytnúť domov pre učiteľov a lekárov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %