Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.04.2021 09:10

Festival letectva Piešťany 2021 sa presúva


Ilustračná snímka


Už druhú sezónu sa kultúra na Slovensku otriasa v základoch a pandémia Covid-19 zatvára všetky hromadné podujatia. Neostáva nám nič iné, ako sa tomu prispôsobiť...


Festival letectva Piešťany 2021 mal otvárať tohtoročnú festivalovú sezónu, no keďže pandemická situácia je aj naďalej alarmujúca, musíme sa k tomu postaviť zodpovedne a rešpektovať stále trvajúce okolnosti. Pre Festival letectva Piešťany je to už druhý presunutý termín kvôli pandémii, keďže korona mu dala stopku aj minulé leto 2020 a inak to, bohužiaľ, nebude aj tento rok. „Bezpečnosť našich návštevníkov je pre nás najdôležitejšia a hoci nám to je nesmierne ľúto, osobne sa v Piešťanoch uvidíme až v roku 2022,“ prezradil organizátor festivalu, ktorého slová dopĺňa aj spoluorganizátor podujatia Trnavský samosprávny kraj. „Podpora festivalu zo strany trnavskej župy stále trvá. Považujeme ho za výborný rozvojový impulz. Práve na budúci rok, snáď už popandemický, bude dôležité nakopnúť ekonomiku i turizmus,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Návštevníci neprídu o nič

Celý tím FLP však na podujatí pracuje nepretržite aj v týchto chvíľach a sezónu 2022 chce odštartovať vo veľkom štýle. „Veľmi nás však mrzí, že od vlády stále prichádzajú zmätočné informácie a organizátori hromadných podujatí sú stále plní otázok, na ktoré nedostávajú odpovede. Štát nás všetkých skrátka drží ´v šachu´ a až do poslednej chvíle sme netušili či nám Festival letectva Piešťany 2021 povolia alebo nie. Preto sme sa radšej rozhodli presunúť ho z termínu 7.-9. máj 2021 na 6.-8. máj 2022,“ upresňuje riaditeľ FLP Hubert Štoksa.

Zakúpené vstupenky na tohtoročné podujatie automaticky platia aj na rok 2022 a návštevníci tak neprídu o nič. „Naopak, budeme sa im snažiť vykompenzovať program ešte v kvalitnejšej a prepracovanejšej forme. Veríme, že budúci rok k nám bude táto epidémia milosrdnejšia a nadobro sa jej zbavíme,“ dodáva hovorkyňa Festivalu letectva Piešťany Michala Cabanová.

 Viac informácií nájdete na:

www.festivalletectva.sk

https://www.facebook.com/festivalletectvapiestany

Autor: Mgr. Michala Cabanová, Slovenská letecká agentúra, s.r.o.


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2016
V roku 2021 zorganizuje mesto Európsky olympijský festival mládeže
Košice sa oficiálne stali dejiskom letnej verzie Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) v roku 2021.
viac
28.04.2019
Letisko Piešťany ponúkne atraktívnu leteckú show
Už budúci víkend, 4 .- 5. mája 2019, sa na Letisku Piešťany uskutoční Festival letectva Piešťany 2019. Táto udalosť sa na piešťanské letisko vracia pod dlhých rokoch. Festival bude venovaný 100. výročiu udalostí spojených s menom Milana Rastislava Štefánika.
viac
03.06.2021
Cez víkend sa začne letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské
Vo Zvolene sa cez víkend začne medzinárodný letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské.
viac
22.04.2023
Súčasťou budú nočná letecká šou a detské atrakcie
Nočná letecká šou a detské atrakcie sú jedným z nosných programov Festivalu letectva, ktorý sa uskutoční v Piešťanoch 20. a 21. mája. TASR o tom informoval Samuel Ďuriš zo Slovenskej leteckej agentúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %