Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
03.01.2020 04:05

Hasiči dostali zrekonštruovanú zbrojnicu aj repasovanú Tatru


Ilustračná snímka (tasr)


Dobrovoľným hasičom z Východnej v okrese Liptovský Mikuláš bude po novom slúžiť repasované vozidlo Tatra 148. Odovzdal im ho štátny tajomník ministerstva vnútra Rudolf Urbanovič. V obci s približne 2200 obyvateľmi zároveň koncom decembra otvorili vynovenú hasičskú zbrojnicu.


Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) vo Východnej má 121 rokov a približne 20 členov. "Pre našu obec je to veľký prínos. Hasičstvo má morálny rozmer, ochraňuje zdravie, životy a majetok ľudí... Preto pomáhame aj my, a z rozpočtu dávame nemalé finančné prostriedky pre DHZ. Robíme všetko preto, aby boli naši hasiči vybavení aj vystrojení," uviedol starosta Východnej Pavel Krupa.       

Podľa Krupu došlo v tamojšom hasičskom zbore ku generačnej výmene. "Máme mladých hasičov, sú to chlapi od 20 do 30 rokov, zúčastňujú sa rôznych podujatí. V tomto roku skončili naši hasiči na druhom mieste spomedzi všetkých v celom okrese Liptovský Mikuláš," pripomenul.       

Štátny tajomník rezortu vnútra zdôraznil, že zásluhou rekonštrukcie zbrojnice a nového vozidla zvýšili hasiči z Východnej svoju akcieschopnosť. "Napríklad v prípade mimoriadnych situácií alebo pri záchrane toho najcennejšieho, čo človek má. A to je jeho život a zdravie," doplnil Urbanovič.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2019
Dobrovoľní hasiči v Brodne majú vynovenú hasičskú zbrojnicu
Sídlo brodnianských dobrovoľných hasičov dostalo novú podobu. Rekonštrukcia strechy hasičskej zbrojnice si vyžiadala viac ako 16 tisíc eur. Mesto na opravy získalo dotáciu z Ministerstva vnútra SR.
viac
08.04.2020
Radnica investuje 350 000 eur do rekonštrukcie hasičských zbrojníc
Mesto Považská Bystrica investuje v tomto roku 350 000 eur do rekonštrukcií a výstavby šiestich hasičských zbrojníc. Radnica získala 180 000 eur ako dotáciu z ministerstva vnútra, ďalších 170 000 eur investuje z vlastných zdrojov.
viac
02.05.2020
Dobrovoľní hasiči zo Záskalia si svojpomocne vynovili zbrojnicu
Dobrovoľní hasiči zo Záskalia, mestskej časti Dolného Kubína, si svojpomocne vymaľovali garáž a opravili opadanú omietku v budove miestnej hasičskej zbrojnice. S materiálom im pomohlo mesto.
viac
09.05.2023
Dobrovoľní hasiči majú novú hasičskú zbrojnicu
Po rokoch provizória sa dobrovoľní hasiči vo Vrbovom pri Piešťanoch dočkali zodpovedajúcich priestorov pre činnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %