Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
06.11.2019 12:05

NSK chce získať na zavádzanie inovatívnych riešení 2,5 milióna eur


Snímka zdroj: nitrianskyhlasnik


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) sa zapojí do projektu, ktorý je zameraný na zavádzanie inovácií a rôznych inteligentných riešení vo fungovaní samosprávy. V prípade, že bude úspešný, môže na svoju modernizáciu získať z európskych fondov 2,5 milióna eur.


Kraj sa chce do výzvy zapojiť s projektom Inteligentný a lepší Nitriansky samosprávny kraj. K aktivitám projektu budú patriť napríklad aktualizácia programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja i vzdelávanie zamestnancov.       

Povinnou aktivitou je aj zavedenie systému riadenia kvality ISO. „Chceme si prostredníctvom tohto projektu zafinancovať certifikát ISO 27001, ktorý bude riešiť bezpečnosť informácií. Dnes je to silná téma, ktorá rezonuje. Preto by sme chceli získať certifikát kvality, ktorý by verejnosti garantoval to, že ak sa obráti na NSK, tak všetky jej údaje budú spravované bezpečne a v zmysle platnej legislatívy,“ vysvetlil vedúci odboru strategických činností Úradu NSK Ján Veteráni.      

 NSK chce v rámci projektu realizovať aj aktivity, ktoré nie sú povinné. Podľa Veterániho by malo ísť o vypracovanie rôznych koncepčných materiálov. „Napríklad vypracovanie stratégie budovania cyklotrás či zavádzanie smart riešení v rámci kultúry a cestovného ruchu,“ dodal Veteráni.        

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
Kraj vypracoval novú stratégiu zahraničných vzťahov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce v nasledujúcich rokoch posilniť svoju spoluprácu so zahraničnými regiónmi. Tá by mala pomôcť samotnému kraju, ale aj jednotlivým obciam a inštitúciám pri ich rozvoji a realizácii rôznych cezhraničných projektov.
viac
03.02.2017
Nitru a Vráble spojí nový cyklistický chodník
Mestá Nitru a Vráble spojí nový 18-kilometrový cyklistický chodník. Prvé dve etapy jeho výstavby už majú stavebné povolenie.
viac
08.07.2020
Mesto chce pri kandidatúre na titul EHMK spolupracovať s NSK
Mesto Nitra chce uzatvoriť s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) memorandum o spolupráci a podpore pri kandidatúre na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026. Text memoranda ešte na svojom júnovom rokovaní schválili mestskí poslanci.
viac
13.04.2021
NSK pomôže pri obnove Kalvárie v Nitre
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pomôže pri rekonštrukcii areálu Kalvárie v Nitre. Krajskí poslanci už schválili aj uznesenie o združení financií a o spolupráci s Rímskokatolíckou cirkvou a Farnosťou Nitra - Kalvária. Z tohtoročného rozpočtu NSK pôjde na projekt vyše 100 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %