Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
29.10.2021 07:30

Príďte sa zaočkovať 30. októbra do Sásovej alebo na Fončordu


Ilustračný výrez plagátu


Vzhľadom na to, že epidemiologická situácia sa na Slovensku neustále zhoršuje, čo platí aj pre banskobystrický okres, mesto Banská Bystrica v spolupráci s BBSK a ZMOS zabezpečilo 2 výjazdové mobilné očkovacie jednotky, kde sa obyvatelia môžu dať zaočkovať bez potreby registrácie.


Všetci sa snažia prispieť k budovaniu kolektívnej imunity, keďže percento zaočkovanosti v banskobystrickom kraji je doposiaľ stále nízke a urobiť všetko pre to, aby sme sa v rámci covid automatu nedostali do čiernej fázy, ktorá by znamenala opäť výrazné obmedzenia pre nás všetkých. Túto aktivitu podporuje aj RÚVZ BB a vyzýva občanov, aby využili túto príležitosť.

Obyvatelia sa budú mať možnosť zaočkovať bez potreby registráciev sobotu 30. októbra na dvoch najväčších sídliskách v BB, v telocvični bývalej ZŠ Tatranskáv Sásovej a vo vstupnej hale ZŠ Moskovskána Fončorde v čase od 9:00 hod. do 16:00 hod. Očkovať sa bude vakcínami Pfizer/BioNTech a jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson.

Komu predsa len tento termín nevyhovuje, vďaka BBSK sa stále môže dať zaočkovať v Poliklinike NovaMed v Radvani vo štvrtky od 11:00 hod. do 17:00 hod. a v piatky od 9:00 hod. do 15:00 hod. taktiež bez potreby registrácie.

Ak by ste mali akékoľvek otázky ohľadom očkovania, nezabúdajte, že odborníčky z odboru epidemiológie RÚVZ BB sú tu pre vás na infolinke na t. č. 0905 737 712 v pracovných dňoch od 10:00 hod. do 14:00 hod.

Budujte kolektívnu imunitu spolu s nami, budujme ju všetci spoločne!

Autor: PaedDr. Michaela Ondirová, Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.05.2021
Mobilné očkovanie je hlavná cesta, ako dostať vakcínu k najohrozenejším
Očkovacie centrum Banskobystrického samosprávneho kraja navštívil v piatok minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský spolu so štátnym tajomníkom Kamilom Százom. Okrem prehliadky centra absolvovali aj rokovanie s vedením BBSK, na ktorom otvorili všetky kľúčové témy týkajúce sa očkovania.
viac
23.10.2021
Primátor vyzýva ľudí k očkovaniu, mesto delí od čiernej fázy iba krok
Epidemická situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 sa na Slovensku zhoršuje a počet pozitívnych prípadov stále rastie aj v Banskobystrickom okrese.
viac
04.07.2022
Na sídlisku Sásová slávnostne otvorili zrekonštruovaný vnútroblok
Na banskobystrickom sídlisku Sásová v sobotu podvečer slávnostne otvorili komplexne zrekonštruovaný vnútroblok medzi ulicami Tatranská, Sitnianska a Strážovská. Okrem kultúrno-športového programu sa obyvatelia sídliska dočkali aj slávnostného spustenia novej fontány.
viac
11.03.2023
Banska Bystrica pripravuje obnovu verejného osvetlenia na Fončorde
Mesto Banská Bystrica pripravuje rekonštrukciu verejného osvetlenia vo svojej mestskej časti Fončorda. TASR to potvrdila hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %