Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.02.2019 04:25

Týždeň slovenských knižníc otvoria darcovia krvi


Ilustračná snímka, zdroj: mojaNitra


Kvapkou krvi odštartuje v pondelok 4. marca Krajská knižnica Karola Kmeťka (KKKK) v Nitre sériu podujatí, ktoré pripravila v rámci Týždňa slovenských knižníc. Akcie určené detským i dospelým čitateľom potrvajú až do piatka 8. marca.


K hlavným podujatiam bude patriť deň otvorených dverí, ktorý sa bude v nitrianskej krajskej knižnici konať v utorok 5. marca. Okrem možnosti bezplatnej registrácie ponúkne knižnica v tento deň aj besedu so včelárom, tréning pamäti pre seniorov či odbornú lekársku prednášku.      

 Veľký generálny upomienkový pardon môžu čitatelia využiť v stredu 6. marca. Ako informovali organizátori, knižnica v tento deň okrem toho ponúkne aj autorskú besedu s Miroslavom Eliášom, zážitkové čítanie ľudových rozprávok i výstavu veľkonočných ozdôb členov Slovenského zväzu telesne postihnutých.       

Zvýhodnenú registráciu do knižnice, bábkovú dramatizáciu rozprávky O vznešenej zaľúbenej ježibabe a ďalšie podujatia ponúkne štvrtkový (7. 3.) program Týždňa slovenských knižníc. Ten uzavrie v piatok 8. marca dramatizované čítanie rozprávky O Červenej čiapočke.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2020
Krajská knižnica bude mať modernejšie priestory
Priestory Krajskej knižnice v Žiline budú modernejšie. Rozsiahlu rekonštrukciu za takmer 400-tis. eur financuje Žilinský samosprávny kraj. Stavebné práce budú realizovať na prízemí knižnice, kde sa nachádza úsek beletrie.
viac
02.12.2020
Krajská knižnica pomôže počas vianočných sviatkov dražbou kníh
Piaty ročník charitatívneho projektu Mikulášska burza zorganizuje Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove formou dražby kníh. Vyzbieraná čiastka poputuje do Bezpečného domu na Šidlovci. Informovala o tom Michaela Demková z metodického oddelenia knižnice.
viac
15.02.2022
Krajská knižnica pripravuje digitalizáciu vzácnych historických diel
Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre pripravuje digitalizáciu regionálneho fondu a publikácií v jej študovni. Rôzne vzácne a historické diela tak budú pre záujemcov o štúdium dostupnejšie.
viac
11.05.2023
Krajská knižnica organizuje zbierku hračiek pre deti
Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre pomôže občianskemu združenie Podaj mi ruku pri nefinančnej zbierke. Jej cieľom je zozbierať pred nadchádzajúcim dňom detí hračky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %