Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
26.01.2021 10:30

Krajská knižnica bude od 27. januára otvorená pre verejnosť


Ilustračná snímka: (tasr).


Krajská knižnica Ľudovíta Štúra vo Zvolene bude od 27. januára pre verejnosť otvorená v obmedzenom režime. Čitateľov a návštevníkov o tom informuje jej oficiálna webstránka. Mimo prevádzky bola pre šírenie nového koronavírusu.


„Čitatelia a návštevníci knižnice sa pri vstupe do budovy preukážu relevantným dokladom o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19 (s dátumom od 18. 1.) alebo potvrdením o prekonaní ochorenia alebo o výnimke danej vyhláškou,“ upozorňuje.

Knižnica je do utorka (26. 1.) zatvorená, na vrátenie kníh môžu ľudia využiť bibliobox pred budovou knižnice. „Vrátené knihy do biblioboxu sú v 24-hodinovej karanténe. Z čitateľského konta budú odpísané tretí deň po vrátení,” uvádza knižnica. „Upomienky sú pozastavené, výpožičná doba všetkých kníh je posunutá do 3. februára,” dodáva.

Ako tiež pripomína, záujemcovia si môžu požičať e-knihy v online katalógu. Pre nový koronavírus v knižnici už dlhší čas neorganizujú kultúrno-spoločenské a výchovno-vzdelávacie podujatia. Ľudia však môžu aktivity tohto zariadenia sledovať prostredníctvom sociálnych sietí.

Krajská knižnica sídli v historickej budove bývalého Remeselníckeho domu z roku 1928 vo Zvolene. Budova je dvojpodlažná a knižnica zaberá plochu 1192 štvorcových metrov. Pre používateľov je k dispozícii 984 štvorcových metrov a 162 603 knižničných jednotiek. Zriaďovateľom knižnice je Banskobystrický samosprávny kraj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2020
Trnavská župa bude postupne otvárať kultúrne inštitúcie
V súvislosti s uvoľňovaním preventívnych opatrení v boji proti ochoreniu COID-19 bude trnavská župa postupne otvárať svoje kultúrne inštitúcie. Otvorené budú múzeá, galérie a knižnice. Osvetové centrá, hvezdáreň či divadlo, ktorých činnosť je založená na hromadných akciách, ostávajú zatvorené.
viac
18.11.2020
Vynovený Štúrov park už sprístupnili verejnosti
Zvolenčanom sa po niekoľkých mesiacoch opäť otvára Štúrov park. Jeho obnova bola súčasťou tretej etapy rekonštrukcie tamojšieho Námestia SNP.
viac
07.01.2021
BBSK plánuje investície v oblasti kultúry vo výške okolo 3,68 milióna eur
Nová stála expozícia v Thurzovom dome Stredoslovenského múzea (SSM) v Banskej Bystrici, pokračujúca obnova Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene a rekonštrukcia Robotníckeho domu v Rimavskej Sobote sú tri nosné investičné projekty.
viac
21.04.2021
Múzeá a galérie v PSK sú po niekoľkomesačnej prestávke opäť otvorené
Uvoľnenie opatrení umožnilo opäť otvoriť múzeá a galérie v Prešovskom kraji. Za prísnych protiepidemiologických podmienok sprístupnilo svoje priestory šesť múzeí, dve galérie a štyri osvetové strediská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %