Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
27.03.2021 01:45

Vyhlásenie celoslovenskej olympiády o životnom prostredí EnvirOtázniky


Slovenská agentúra životného prostredia - logo


Slovenská agentúra životného prostredia vyhlasuje XV. ročník celoslovenskej olympiády o životnom prostredí EnvirOtázniky určenej žiakom II. stupňa základných škôl.


Aktuálny ročník, ktorý bude prebiehať v termíne od 25. marca do 22. apríla 2021, sa nesie v znamení z každého rožka troška. Zameriava sa na problematiku ekologického poľnohospodárstva, rýchlej módy, plastov či globálnych dopadov skleníkového efektu. Každoročne sa obmieňajúce témy olympiády so špecifickými okruhmi otázok tak podnecujú zapojených žiakov k štúdiu odbornej literatúry rozširujúcej ich obzory. Traja najúspešnejší súťažiaci získajú od Slovenskej agentúry životného prostredia hodnotné vecné ceny. Poslaním olympiády je podnietenie záujmu žiakov základných škôl o životné prostredie a krajinu, o prírodovedné predmety a o problematiku životného prostredia ešte pred rozhodovaním sa o budúcom štúdiu na stredných školách. Zároveň má prispieť k zvyšovaniu environmentálneho vedomia, informovanosti o trvalo udržateľnom rozvoji a angažovanosti žiakov v otázkach životného prostredia doma, v škole a vo svojom regióne.

Podrobnejšie informácie nájdete na portáli environmentálnej výchovy – EWOBOX https://www.ewobox.sk/sk/sazp/envirotazniky, kde nájdete aj propozície súťaže.

Autor: (SAŽP)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2020
Environmentálna výchova a vzdelávanie v školskom roku 2020-2021
Slovenská agentúra životného prostredia pripravila pre žiakov, pedagógov a širokú verejnosť na nový školský rok 2020/2021 aktivity v oblasti environmentálnej výchovy a vzdelávania.
viac
14.10.2020
Súťaž vyzýva žiakov ZŠ, aby sa stali dobrodruhmi a spoznali horný Zemplín
Motivovať k aktívnemu pohybu a spoznávať územie horného Zemplína je cieľom súťaže určenej žiakom základných škôl (ZŠ) Staň sa dobrodruhom a spoznaj horný Zemplín.
viac
27.10.2020
SAŽP otvorila 5. kolo súťaže pre žiakov škôl Envirospektrum
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyzvala najmladšiu generáciu, aby prostredníctvom piateho kola súťaže Envirospektrum fotoaparátom opäť zaznamenala svoje udržateľné kroky i bezprostredného okolia.
viac
12.03.2021
Hľadáme géniov na Slovensku
Desiaty ročník IQ olympiády otvoril registráciu. IQ olympiáda je zameraná na rozvoj logického myslenia detí, podporuje kreativitu a pre učiteľov a rodičov objavuje skryté talenty a dispozície detí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %