Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.09.2022 08:25

BSK ocení výnimočné osobnosti regiónu, verejnosť môže posielať nominácie


Cena Samuela Zocha.


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opäť ocení výnimočné osobnosti regiónu. Ide o osobnosti, ktoré svojou prácou výrazne prispeli k spoločenskému, kultúrnemu a ekonomickému rozvoju.


Nominácie na ocenenie možno posielať do konca septembra. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"Spolu sme ocenili už 130 významných osobností kraja. Sú to výnimoční ľudia z oblasti kultúry, športu, vzdelávania, vedy, zdravotníctva či sociálnej starostlivosti, ktorí svojou prácou alebo talentom robia naše životy lepšími a skvele reprezentujú kraj doma i v zahraničí," priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Ocenenia môžu byť udelené osobám, ako aj organizáciám. Návrhy na ocenenia môže podávať obyvateľ Bratislavského kraja, občianske združenie či iná organizácia, ktorá má sídlo v kraji. Súčasťou nominácie musí byť aj súhlas nominovaného a jeho stručný životopis či zoznam aktivít a úspechov v prípade nominovanej organizácie. Prihlasovací formulár a bližšie informácie občania nájdu na webe samosprávneho kraja.

Ocenenia BSK udeľujú každoročne, a to v kategóriách Výročné ceny Samuela Zocha, Pamätné listy predsedu BSK a Čestné občianstvo BSK. Udelia aj titul Historická osobnosť regiónu, ktorú navrhuje predseda BSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2019
Bratislavská župa predĺžila termín nominácie osobností kraja do 15. septembra
Marta Sládečková, Mikuláš Huba, Mária Kráľovičová, dvojčatá Ján a Jozef Čapkovičovci, Matej Beňuš, Jana Dukátová, Emília Vášáryová, Juraj Kukura, Ján Filc či Peter & Pavol Hochschornerovci - to je len výber z vyše stovky laureátov Ocenení Samuela Zocha.
viac
25.05.2022
Obyvatelia kraja môžu opäť rozhodovať o laureátovi ceny verejnosti
Obyvatelia Bratislavského kraja môžu aj tento rok rozhodnúť o laureátovi ceny verejnosti v rámci Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).
viac
29.07.2022
Nominovať osobnosti a kolektívy na Cenu PSK môže i verejnosť
Prešovský samosprávny kraj (PSK) spustil nominácie na aktuálny ročník najvyššieho krajského ocenenia - Cena Prešovského samosprávneho kraja 2022.
viac
08.12.2022
V ŽSK ocenili osobnosti aktívneho občianstva a ľudskosti za rok 2022
V Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) ocenili minulý týždeň 36 osobností aktívneho občianstva a ľudskosti za rok 2022. Informovala o tom riaditeľka Kancelárie projektového riadenia Rady mládeže Žilinského kraja (RMŽK) Darina Čierniková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %