Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
02.01.2023 09:30

Časť cesty medzi Veľkými Uhercami a Skýcovom zrekonštruujú za 12,081 milióna eur


Ilustračná snímka.


Časť cesty druhej triedy medzi Veľkými Uhercami (okres Partizánske) a Skýcovom (okres Zlaté Moravce) zrekonštruujú za 12,081 milióna eur. Dodávateľa prác vybral Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) cez verejnú súťaž.


Rekonštrukciu cesty II/511 projekčne rozdelili na štyri etapy, ako prvú budú realizovať tretiu etapu, ktorá je v najhoršom stave.

Dodávateľom prác má byť na základe výsledku verejného obstarávania združenie spoločností Eurovia SK a ViOn. Rekonštrukciu by mali zrealizovať za 12 081 172,44 eura. Zmluva o dielo ešte nie je účinná, verejnú súťaž totiž musí ešte odobriť riadiaci orgán.

Na rekonštrukciu úseku od osady Rudica – Fatimová až po najvyšší bod trasy s názvom Vrchhora získala krajská samospráva financie z Integrovaného regionálneho operačného programu. Celková výška výdavkov na projekt je približne 10,2 milióna eur, z toho 7,6 milióna eur predstavuje nenávratný finančný príspevok.

Krajská samospráva verejné obstarávanie na dodávateľa tretej etapy rekonštrukcie cesty II/511 opakovala, súťaž jej nariadil zrušiť Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO). "Dôvodom na zrušenie súťaže na túto etapu rekonštrukcie bol podľa názoru ÚVO neprimeraný rozsah požiadaviek verejného obstarávateľa na predkladanie ponúk uchádzačov o zákazku a nedostatočné zdokumentovanie vyhodnotenia ponuky úspešného uchádzača, pričom tieto zistenia ÚVO mohli mať vplyv na výsledok predmetného verejného obstarávania," uviedla pred časom hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2019
Cezhraničný projekt má zlepšiť dopravnú dostupnosť Bošáckej doliny
Zlepšenie dopravnej dostupnosti Bošáckej doliny z oboch strán hranice je hlavným dôvodom zámeru Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) zrekonštruovať približne štvorkilometrový úsek cesty III/1223 z obce Zemianske Podhradie do Bošáce v okrese Nové Mesto nad Váhom.
viac
11.04.2023
Rekonštrukcia obchvatu mesta sa začne od 12. apríla
Komplexná oprava obchvatu Myjavy na ceste II/581, ktorá je investičnou akciou Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa podľa harmonogramu začne v stredu (12. 4.). Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
18.08.2023
Rekonštrukciu cesty od Veľkých Uheriec po Skýcov dokončia v apríli budúceho roka
Rekonštrukciu cesty II/511 od Veľkých Uheriec v okrese Partizánske po Skýcov v okrese Zlaté Moravce kompletne dokončia zhotovitelia v apríli budúceho roka. Oproti pôvodnému plánu sa práce na jednom z úsekov predĺžia, na dvojici etáp bude i vyššia cena.
viac
05.04.2024
Rekonštrukciu cesty z Veľkých Uheriec po Skýcov dokončia v apríli
Rekonštrukciu tretej etapy cesty II/519 z Veľkých Uheriec v okrese Partizánske po Skýcov v okrese Zlaté Moravce dokončí zhotoviteľ do konca apríla. Spojnica Trenčianskeho kraja s Nitrianskym by mala motoristom opäť slúžiť po kolaudácii v máji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %