Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.04.2020 11:10

Dobrovoľníci ponúkajú svoje služby, rozširujú svoje rady


Ilustračná snímka: (tasr).


V snahe pomôcť v sociálnej oblasti čo najväčšiemu počtu obyvateľov vyzýva mesto Prešov spolu s viacerými organizáciami verejnosť o poskytnutie kontaktov na osamelých ľudí. Prešovské dobrovoľnícke centrum zároveň v súvislosti s výskytom nového koronavírusu hľadá do svojich radov posily.


Ako uviedla predsedníčka Prešovského dobrovoľníckeho centra (PDC) Juliana Hajduková, občania reagujú na poskytovanú pomoc pozitívne. Dodala však, že o rôznych formách pomoci, ktoré PDC, Gréckokatolícka charita Prešov, Centrum včasnej intervencie, ADOS či Slovenský Červený kríž ponúkajú, stále nemusia vedieť všetci jej adresáti. Vyzýva preto verejnosť, aby jednotlivým organizáciám dala vedieť o osamelých senioroch, chorých ľuďoch, slobodných matkách či iných ľuďoch v núdzi. Ponúkané služby zahŕňajú nákup potravín a liekov, donášku obedov, nevyhnutnú domácu ošetrovateľskú starostlivosť, duchovný rozhovor, rozhovor na linke dôvery či s psychologičkou.       

Keďže PDC pripravuje aj ďalšie aktivity, Hajdukovej výzva zároveň smeruje k všetkým, ktorí by chceli byť v súčasnej situácii nápomocní. Ako vysvetlila, okrem donášky potravín, liekov a obedov či šitia rúšok vedia dobrovoľníci pomôcť aj s písaním listov či pozdravov pre seniorov. Záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom internetovej stránky dobrovolnictvopo.sk, pričom pri registrácii uvedú, o akú činnosť majú záujem.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.03.2020
Krízový plán BBSK má konkrétnu podobu, známe sú prvé termíny
Jednotlivé body krízového plánu, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj predstavil začiatkom minulého týždňa, dostali reálnu podobu. Známe sú prvé termíny spustenia služieb, počty doposiaľ prihlásených dobrovoľníkov i objednaných ochranných pracovných prostriedkov.
viac
05.05.2020
Prešovské dobrovoľnícke centrum spustilo ekologickú kampaň
Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) spustilo v uplynulých dňoch kampaň s názvom Nadýchni sa, ktorej cieľom je pomôcť prírode a životnému prostrediu. Jej partnerom je Regionálne centrum ochrany prírody v Prešove.
viac
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %