Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.03.2023 04:15

DPB posilní premávku liniek MHD do turistických lokalít


Ilustračná snímka: (tasr).


Dopravný podnik Bratislava (DPB) posilňuje od 25. marca premávku liniek mestskej hromadnej (MHD) do bratislavských turistických lokalít. Týka sa to liniek 43, 52 a 144, po zimnej pauze sa zároveň vracia linka 154 do oblasti Horárne Krasňany.


S príchodom jarných dní spúšťa kampaň #sMHDpozelenej. Mestský dopravca taktiež pristúpi k úprave liniek vo viacerých lokalitách.

"Návštevníkom Lesoparku ponúkame komfortnú, rýchlu a ekologickú alternatívu k osobnému autu. Nadšencom turistiky odpadne nutnosť hľadania parkovacieho miesta, prírodu v okolí Bratislavy môžu preskúmať krížom-krážom bez nutnosti vrátiť sa na pôvodné miesto," konštatuje predseda predstavenstva DPB Martin Rybanský.

Cestujúci sa opäť komfortne dostanú aj do Kačínskej doliny, do ktorej zaistí dopravu linka 43, ktorá na konečnú Kačín bude premávať striedavo s konečnou Lesopark. Po trase Pekná cesta – Horáreň Krasňany začne po zimnej prestávke jazdiť linka 154 a spojenie Rače s lesmi nad Potočnou zabezpečí linka 52. Na linke 144 premávajúcej na Kamzík pridáva dopravný podnik večerné spoje a predlžuje premávku až do 19.15 h. Zároveň zlepší jej nadväznosť na trolejbusovú linku 44.

K rovnakému dátumu príde k úprave cestovných poriadkov liniek 45, 67 a 79. V snahe zlepšiť prístup do Národného onkologického ústavu zavádza mestský dopravca na linke 45 nové spoje zabezpečujúce dopravu o 7.00 a 19.00 h. Zmení tiež rozsah premávky linky 79, ktorá bude premávať nielen v špičkách pracovných dní, ale celodenne mimo víkendov.

Po vyhodnotení podnetov od obyvateľov, ale aj pre nízku vyťaženosť bude linka 67 medzi zastávkami Vinohradnícka a Ovčiarska premávať iba počas špičiek pracovných dní. Rozsah premávky v úseku Astronomická – Vinohradnícka sa nemení.

S príchodom letného režimu je spojená aj každoročná zmena času. Tá v nedeľu 26. marca zastihne v premávke 20 nočných liniek, ktoré vykonajú odchody pred 2.00 h podľa zimného času. Odchody po 2.00 h budú vykonané už podľa letného času, pričom k zmene času príde vo vozidlách automaticky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2020
Cestujúci musia v najbližších dňoch rátať s niektorými zmenami v MHD
Cestujúci v bratislavskej MHD musia na niektorých linkách rátať v najbližších dňoch so zmenami. Upozorňuje na to na sociálnej sieti Dopravný podnik Bratislava (DPB).
viac
12.11.2020
Mlynské nivy otvoria od pondelka pre osobnú aj verejnú dopravu
V Bratislave od pondelka (16. 11.) otvoria po rozsiahlej rekonštrukcii ulicu Mlynské nivy. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo a pre TASR potvrdil aj developer HB Reavis. Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje, že po otvorení ulice sa upravia trasy viacerých liniek MHD.
viac
14.03.2022
DPB pripravuje od 26. marca viaceré zmeny pre cestujúcich v MHD
Dopravný podnik Bratislava pripravuje od 26. marca viaceré zmeny pre cestujúcich mestskou hromadnou dopravou (MHD). Reaguje nimi aj na uvoľnenie protipandemických opatrení.
viac
25.03.2022
DPB pripravil od soboty viaceré zmeny pre cestujúcich v MHD
Dopravný podnik Bratislava pripravil od soboty (26. 3.) viaceré zmeny pre cestujúcich mestskou hromadnou dopravou (MHD). Reaguje nimi aj na uvoľnenie protipandemických opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %