Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.02.2023 08:25

Ekologické projekty môžu získať ocenenie Atlas, novinkou je detský enviročin


Na snímke dočasne poverený minister životného prostredia SR Ján Budaj. Snímka zdroj: (tasr).


Envirocena Atlas otvorila prihlasovanie projektov a predstavila sedem kategórií. Novinkou bude cena za detský enviročin aj ocenenie na základe hlasovania verejnosti. Informovala o tom Nadácia VÚB, ktorá cenu organizuje.


Nadácia udelí spolu osem cien a na udržanie a rozvoj víťazných zelených projektov prerozdelí granty vo výške 50 000 eur. Kategóriami sú biodiverzita, životné prostredie, osveta, eko startupy, sociálno-ekologické podnikanie, zelené podnikanie a detský enviročin. Cena verejnosti za výnimočnú myšlienku a prínos v ochrane prírody či podpore zelenej ekonomiky poputuje vybranému subjektu spomedzi 21 projektov, ktoré sa dostanú do finále.

"Dnes už žijeme v novej ére, keď sa váha ochrany životného prostredia dostáva na úplne novú úroveň. Je potešujúce vidieť, ako sa v environmentálnych aktivitách na Slovensku angažuje stále viac organizácií, komunít aj spoločností," uviedol dočasne poverený minister životného prostredia SR Ján Budaj. Považuje za dôležité zviditeľniť a verejne uznať toto úsilie.

Uzávierka nominácií je 28. februára.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2021
Prihlasovanie do programu Generácia 3.0 pre rok 2021
Nadácia Pontis hľadá občianske organizácie a startupy, ktoré do vzdelávania prinášajú inovatívne prístupy, ako aj riešenia na zmiernenie dopadu pandémie, či riešenia na prístup k vzdelávaniu pre všetkých žiakov. Prihlasovanie je otvorené do 12. februára.
viac
26.01.2021
Verejnosť môže prihlásiť ekologické projekty do 21. februára
Zelené, ekologické projekty, ktoré sa realizovali v minulom roku, bude môcť verejnosť nominovať na ocenenie Atlas. Urobiť tak môže do 21. februára v rámci šiestich kategórií.
viac
16.01.2023
Štvrtý ročník participatívneho rozpočtu bol rekordný
Sumu 250 000 eur rozdelí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na 53 projektov, ktoré uspeli v hlasovaní participatívneho rozpočtu pre rok 2023. Svoje hlasy vybraným občianskym a komunitným projektom zaslalo 22 000 hlasujúcich. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
28.04.2023
Program Živé chodníky organizáciám opäť pomôže v obnove turistických trás
Nadácia Ekopolis v rámci 15. ročníka programu Živé chodníky opäť podporí obnovu turistických trás a cyklotrás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %