Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.09.2021 01:00

Európsky týždeň mobility 2021


Európsky týždeň mobility 2021


Už len týždeň ostáva do začiatku tradičnej kampane zameranej na udržateľnú mobilitu v našich mestách a obciach. Do jubilejného dvadsiateho ročníka EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY 2021 sa môžu samosprávy registrovať ešte do 15. septembra 2021 prostredníctvom webovej stránky www.eurotm.sk.


Samosprávy tak majú poslednú šancu pripojiť sa k 52 slovenským mestám a obciam, ktoré sa registrovali do dnešného dňa. Spolu s partnermi vytvoria ďalšiu príležitosť na vyskúšanie si nových foriem čistej mobility, na zhodnotenie súčasných dopravných problémov a krok vpred smerom k udržateľnejšej mobilite. EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY bude aj tento rok prebiehať v tradičnom termíne od 16. do 22. septembra a vyvrcholí Dňom bez áut.

Hlavným sloganom kampane je heslo „Buďme zdraví, cestujme ekologicky“, ako reakcia na minulý rok poznačený pandémiou COVIDu-19. V tomto roku je preto kampaň cielená na štyri oblasti: duševné a fyzické zdravie, bezpečnosť a reakcia na COVID-19. „Očakávame, že aj tento rok samosprávy opäť zorganizujú pútavé aktivity a podujatia, ktoré zaujmú verejnosť a upriamia pozornosť na tému mobilita. Ako národný koordinátor ich k tomu dlhodobo motivujeme, takže verím, že ich bude v rámci kampane ETM vidieť a počuť,“ uviedol Michal Maco, generálny riaditeľ Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP), ktorá je aj hlavným organizátorom kampane.

Okrem samotnej kampane SAŽP spoločne s Ministerstvom životného prostredia vyhlasuje aj tento rok národnú súťaž o Cenu ETM 2021. Zapojiť sa do nej je možné prostredníctvom troch kategórií: Aktívna samospráva, Efektívne trvalé opatrenie a Aktívna organizácia/inštitúcia. Postup k prihláseniu do kampane ETM a do súťaže o Cenu ETM 2021 nájdu samosprávy na webovej stránke ETM 2021. Registrácia pre neziskové organizácie, inštitúcie, či školy s ich aktivitami, ktoré prispievajú k propagácii a podpore aktívnych foriem dopravy, je otvorená  počas celého roka.   

Viac informácií o podmienkach registrácie a k zapojeniu sa do súťaže o Cenu ETM nájdete na webovej stránke www.eurotm.sk, na Facebooku alebo Instagrame. 

Zdroj: SAZP 

Autor: Zdroj: sazp.sk, zmos


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2020
Prostredníctvom ETM 2020 podporme čistejšiu dopravu pre všetkých
Slovenská agentúra životného prostredia, koordinátor národnej kampane, vyzýva slovenské mestá, obce, organizácie, inštitúcie a školy, aby sa zapojili do Európskeho týždňa mobility (ETM) 2020.
viac
16.09.2020
Európsky týždeň mobility 2020 oslávime inak
Do národnej kampane Európsky týždeň mobility 2020 sa napriek dosahom pandémie Covid- 19 do 14. septembra zaregistrovalo 49 samospráv a 22 originálnych aktivít zástupcov organizácií, inštitúcií či škôl.
viac
27.06.2022
Štartuje kampaň Európsky týždeň mobility, témou bude Lepšia dostupnosť
Na Slovensku štartuje kampaň Európsky týždeň mobility (ETM). Tento rok bude témou Lepšia dostupnosť, s mottom Cestujme zodpovedne. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Michaela Pšenáková.
viac
08.06.2023
Samosprávy, verejné a mimovládne organizácie sa môžu prihlásiť do ETM
Samosprávy, verejné a mimovládne organizácie sa môžu od štvrtka prihlásiť do Európskeho týždňa mobility (ETM). Môžu predstaviť aktivity v prospech zlepšovania udržateľných foriem dopravy a kvality života obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %