Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.05.2021 01:35

Grant vo výške 80 000 eur podporí 12 projektov na rozvoj cyklodopravy


Ilustračná snímka: (tasr).


Nová regionálna cyklotrasa, nabíjacie stanice pre elektrobicykle, kilometre nového značenia aj bezplatná požičovňa bicyklov. I tieto projekty podporia z grantovej výzvy Ekoobec 2021, zameranej na rozvoj cyklodopravy.


Výzvu vyhlásil v marci Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis ako reakciu na neustále rastúcu popularitu cyklistiky na Slovensku. „Do výzvy sa prihlásilo spolu 48 projektov, z ktorých odborná porota vybrala 12 najlepších. Celková prerozdelená suma dosahuje 80 000 eur,“ informovala o tom PR manažérka Nadácie Pontis Zuzana Schaleková.

Manažérka Slovenských elektrární pre komunikáciu a udržateľný rozvoj Oľga Baková priblížila, že podporené projekty sa týkajú napríklad cyklocesty, ktorá prepojí Tlmače, Rybník, Čajkov a Novú Dedinu v Štiavnických vrchoch. Na cyklotrase Nitra – Vráble vznikne aleja s 200 ovocnými stromami a v Trstenej bezplatná požičovňa bicyklov a elektrobicyklov pre tých, ktorým zdravotné alebo ekonomické prekážky bránia využívať možnosti cyklotrás.

Zoznam všetkých schválených projektov možno nájsť na webe Nadácie Pontis.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2020
Deväť organizácií a obcí môže rozbehnúť veľké ekologické projekty
Deväť organizácií a obcí na Slovensku môže od budúceho roka rozbehnúť veľké ekologické projekty. Umožní im to finančná podpora v rámci grantového programu Envirogranty.
viac
23.03.2021
Grantová výzva Ekoobec 2021 zameraná na rozvoj cyklistiky a ekologickej dopravy
Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis vyhlasuje 8. ročník grantového programu Ekoobec. Jeho cieľom je podporiť ekologické projekty a riešenia a energetickú efektívnosť, predovšetkým v obciach v lokalitách v okolí závodov Slovenských elektrární.
viac
15.04.2021
Projekt lepšieho uplatnenia absolventov v kraji získal prestížny grant
Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja zaujala projektom moderného Kariérneho poradenstva dánsku nadáciu Velux Foundations.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %