Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.04.2020 08:40

Kampaň Do práce na bicykli sa presúva na september


Ilustračná snímka: (tasr).


Tradičnú májovú kampaň Do práce na bicykli presúva Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR z dôvodu pretrvávajúcich opatrení na zabránenie rozšírenia pandémie nového koronavírusu na september 2020. Informovali o tom predstavitelia rezortu.


Minister dopravy Andrej Doležal vidí v nevyhnutnej zmene i určitý pozitívny symbol. „Už niekoľko rokov sa vo viacerých európskych mestách koná práve počas septembra podujatie Európsky týždeň mobility,” pripomenul. Zároveň ocenil zvyšujúci sa záujem občanov i samospráv o rozvoj cyklistickej dopravy a zníženie enormného  množstva áut na slovenských cestách.

Po dohode s organizačným a technickým garantom kampane, Občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica, je registrácia samospráv predĺžená do  18. augusta 2020 s následným prihlasovaním jednotlivých 2 až 4-členných tímov do 7. septembra 2020. „Samotná kampaň bude v termíne od 1. do 30. septembra 2020. Bližšie podrobnosti sú uvedené na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu,” doplnil hovorca MDV Ivan Rudolf.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2019
Do práce na bicykli najazdili zamestnanci Zelenej župy viac ako 3 700 kilometrov
V poradí 6. ročník celoslovenskej kampane Do práce na bicykli úspešne dobicykloval do svojho finišu. Počas celého mája jazdilo do práce na bicykli 24 župných zamestnancov rozdelených do 6 tímov.
viac
20.02.2020
Do kampane Do práce na bicykli sa tento rok zapoja aj školy
Mesto Šaľa sa opäť zapojí do kampane Do práce na bicykli. Ako uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu, v tomto roku sa do akcie môžu zapojiť aj materské a základné školy. Zatiaľ sa prihlásili dve základné školy (ZŠ) a jedna škôlka.
viac
22.09.2020
Kampaň Do školy na bicykli
Včerajším dňom začala dvojtýždňová kampaň, ktorej cieľom je motivovať deti a ich rodičov, aby vyskúšali ísť do školy inak, ako autom či iným motorovým dopravným prostriedkom. Kampaň organizuje Cyklokoalícia pod záštitou ministra dopravy a výstavby SR.
viac
30.05.2022
Do práce na bicykli s rekordnou účasťou samospráv
Kampaň Do práce na bicykli sa blíži do svojho veľkého registračného finále. Tímy majú na prihlasovanie do najväčšieho pelotónu Slovenska čas do 7. júna 2022. Jeden rekord sa súťaži podarilo prekonať – v počte registrovaných samospráv.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %