Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.11.2021 11:30

Kampaň SAŽP prichádza s treťou výzvou


Ilustračná snímka.


Kampaň Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Zatoč s odpadom prichádza s treťou výzvou. V novembri sa verejnosti, žiakov, ale i jednotlivcov pýta na obsah odpadkového koša v ich domácnosti, pričom sa zameriava najmä na objem vyhodených obalov.


Informovala o tom hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.

Svetová kampaň Zatoč s odpadom má ukázať, ako svojimi každodennými rozhodnutiami vieme ovplyvniť tvorbu a nakladanie s odpadmi. V októbri sa do výzvy zapojilo 114 ľudí, ktorí sa aktívne hlásili k znižovaniu množstva potravinového odpadu.

„Iniciovať zmeny v našom okolí plánuje SAŽP aj novembrovou výzvou, ktorej cieľom je zamyslieť sa nad tým, čo máme v koši. Podľa doterajších štatistík každý občan vyprodukuje priemerne 435 kilogramov komunálneho odpadu za rok a toto číslo každoročne rastie. Zhruba polovicu celkovej hmotnosti tvorí biologicky rozložiteľný odpad, ktorý môžeme 'recyklovať' aj sami. Druhú polovicu tvorí z veľkej časti odpad z obalov. Tých na Slovensku za rok vyprodukujeme pol milióna ton,“ priblížila Pšenáková.

Podľa SAŽP každý môže prispieť k zlepšeniu situácie a začať od seba. Návodom mu môžu byť rady, ktoré sprevádzajú novembrovú výzvu zameranú na obaly. Záujemcovia podrobnejšie informácie nájdu na stránke www.ewobox.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2021
Tento školský rok zatočíme s odpadom
SAŽP - „Zatoč s odpadom“ je nový online projekt Slovenskej agentúry životného prostredia, ktorý má prostredníctvom desiatich tematických aktivít prispieť k zlepšeniu osvety a informovanosti širokej, ale aj odbornej verejnosti ohľadom aktuálnej témy nakladania s odpadmi.
viac
06.11.2021
Kampaň Zatoč s odpadom pokračuje novembrovou výzvou
Kampaň Slovenskej agentúry životného prostredia Zatoč s odpadom prichádza s treťou výzvou. V novembri je otázkou obsah smetného koša v domácnosti, najmä objem vyhodených obalov.
viac
16.09.2022
Kampaň Zatoč s odpadom pokračuje s novinkami aj tento školský rok
Výchovno-vzdelávacia kampaň Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) pre žiakov, učiteľov a širokú verejnosť Zatoč s odpadom pokračuje s novinkami aj tento školský rok.
viac
07.11.2022
Novembrová výzva SAŽP sa zameriava na odpad z domácností, najmä obaly
Odpad z domácností a spôsoby jeho redukovania sú hlavnou témou novembrovej výzvy v kampani Zatoč s odpadom, ktorej autormi sú koordinátori envirovýchovy zo Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP). Informovala o tom Michaela Pšenáková, hovorkyňa agentúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %