Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
30.07.2020 12:20

Kraj má záujem o spoplatnenie ciest II. a III. triedy, rozhodli poslanci


Ilustračná snímka: (tasr).


Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom mimoriadnom zasadnutí v stredu (29. 7.) schválili iniciovanie rokovania s Ministerstvom dopravy a výstavby SR a aktívne sa podieľať na príprave zmien v spoplatnení úsekov ciest.


„Trnavský kraj má záujem na spoplatnení vybraných úsekov ciest druhej triedy pre nákladné vozidlá medzinárodnej tranzitnej dopravy s cieľom získať finančné prostriedky na opravy ciest a zvýšiť kvalitu života obyvateľov obcí najviac dotknutých fenoménom využívania ciest nižšej kategórie ako obchádzkových trás,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Podľa predsedu kraja má ísť predbežne o deväť úsekov v kraji. „Ide o úseky, kde existuje alternatíva k cestám druhej triedy. Cieľom je, aby neexistovala pre nákladné vozidlá obchádzková trasa a neničili nám cesty nižšej triedy s úmyslom vyhnúť sa plateniu mýta,” doplnil.

V rámci mandátu od poslancov bude predseda kraja rokovať s ministerstvom aj o cestách prvej triedy a riešení obchvatov miest a obcí v Trnavskom kraji. „Týka sa to predovšetkým úsekov Trnava – Holíč, dopravnej situácie v Hlohovci a úseku Medveďov – Galanta,” informoval predseda samosprávneho kraja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.09.2020
TTSK rokuje s ministerstvom dopravy o spoplatnení ciest II. triedy
Trnavský župan Jozef Viskupič sa v pondelok 21. septembra 2020 stretol so štátnym tajomníkom Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky Jaroslavom Kmeťom. Hlavnou témou rokovania bol zámer spoplatniť vybrané úseky ciest II. triedy pre nákladné vozidlá.
viac
03.11.2020
Žarnovica hľadá nové vedenie mestského podniku služieb
Mesto Žarnovica vyhlásilo prijímací pohovor na obsadenie funkcie konateľa mestského podniku služieb. Doterajší konateľ spoločnosti sa vzdal funkcie z osobných dôvodov.
viac
17.05.2021
ZMOS požaduje od štátu, aby financoval objednané
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo ministrovi dopravy a výstavby požiadavku na dofinancovanie preneseného výkonu štátnej správy. Štát namiesto toho, aby doplatil objednané ešte krátil objem peňazí. Mestá a obce sú preto nútené porušovať zákon.
viac
10.03.2022
Župa opravuje cesty v okresoch Senec a Pezinok
Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa pustil Bratislavský samosprávny kraj (BSK). V týchto dňoch prebiehajú opravy ciest vo Svätom Jure, v Bernolákove a Ivanke pri Dunaji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %