Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.03.2017 09:23

Kraj sa prezentoval v Berlíne


Snímka zdroj: (BSK).


Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism prezentovala od minulej stredy bratislavský región na veľtrhu cestovného ruchu v Berlíne. Takmer 200 000 návštevníkov tak spoznalo Bratislavu, Malokarpatsko, oblasť Záhoria a Senca.


Bratislava Region Tourism bola súčasťou slovenskej expozície pod gesciou sekcie cestovného ruchu Ministerstva dopravy a výstavby SR.

„Berlínsky veľtrh cestovného ruchu si od roku 1966 vybudoval silnú pozíciu a patrí medzi najvýznamnejšie podujatia cestovného ruchu. Pre Bratislavský región je účasť na takýchto podujatiach nielen prestížou a možnosťou nadviazať zahraničné kontakty, ale je pre nás aj inšpiráciou a možnosťou porovnania, ako pracujú s ponukou pre turistov tí najlepší,“ vyjadril sa výkonný riaditeľ KOCR BRT Lukáš Dobrocký.

Prezentácia krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism, ktorá prezentuje bratislavský región, bola súčasťou 51. ročníka veľtrhu cestovného ruchu ITB Berlín. V Berlíne sa na 160 000 metroch štvorcových predstavilo 187 krajín z piatich kontinentov, ktoré zastupovalo viac ako 10 000 vystavovateľov. Predbežné odhady účasti hovoria o takmer dvesto tisícovej návštevnosti. Súčasťou veľtrhu boli aj odborné konferencie, prednášky a semináre z rôznych oblastí cestovného ruchu. 

KOCR Bratislava Region Tourism v roku 2017 predstaví bratislavský región aj na veľtrhu cestovného ruchu WTM London v dňoch 6. - 8. novembra 2017.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2017
Bratislava zažiari na najväčšom veľtrhu cestovného ruchu v Rakúsku
Bratislava ako atraktívne mesto inovácií a smart riešení, hlásajúca posolstvo modernej európskej destinácie na Dunaji sa predstaví od 12. do 15. januára vo Viedni na najväčšom rakúskom veľtrhu cestovného ruchu Ferien Messe. Návštevníkov zaujme úplne nová expozícia a virtuálna prehliadka mestom.
viac
16.05.2017
Do múzeí v kraji vás odvezú mimoriadne bezplatné autobusy
Aj tento rok otvoria svoje brány múzeá a galérie počas podujatia Noc múzeí a galérií 2017, ktoré sa už po trinásty raz zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií.
viac
02.10.2017
Kraj predstavuje krásy pravého brehu Dunaja
Na konferencii cestovného ruchu (27. 9.) pokrstili zástupcovia bratislavského kraja a Krajskej organizácie cestovného ruchu brožúru „Pravý breh Dunaja“, ktorá predstavuje Petržalku, Jarovce, Rusovce a Čunovo aj ako turisticky zaujímavú destináciu pre návštevníkov.
viac
11.03.2021
Je to len na skok - nikto netušil, že od priepasti
"Je to len naskok v all inclusive destinácii" malo byť mottom vlaňajšej sezóny v Bratislavskom regióne. Pandémia však zamiešala karty a Bratislava sa v turizme prepadla z prémiovej pozície na poslednú. Podnikatelia v cestovnom ruchu sú v stave klinickej smrti, sami sa z nej na nohy nepostavia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %