Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
30.10.2023 12:05

KSK žiada cez eurofondy vyše 13 miliónov eur na projekty rozvoja stredných škôl


Košický samosprávny kraj (KSK)


Košický samosprávny kraj (KSK) chce získať financie cez eurofondy na komplexný rozvoj stredného odborného vzdelávania. S projektmi pre 11 škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti sa uchádza o nenávratný finančný príspevok, ktorý celkovo predstavuje viac ako 13,2 milióna eur.


Krajskí poslanci na októbrovom zasadaní schválili spolufinancovanie projektov vo výške ôsmich percent, teda spolu 1,15 milióna eur.         

Výzvu na predkladanie žiadostí v rámci Fondu na spravodlivú transformáciu cez Program Slovensko 2021 - 2027 vypísalo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.         

KSK predkladá žiadosti o podporu na projekty, ktoré zahŕňajú deväť košických škôl - Strednú zdravotnícku školu (SZŠ), Strednú odbornú školu (SOŠ) informačných technológií, SOŠ automobilovú, SOŠ priemyselných technológií, Strednú priemyselnú školu (SPŠ) dopravnú, Školu umeleckého priemyslu (ŠOP), SPŠ stavebnú a geodetickú, SPŠ strojnícku a SOŠ technickú a ekonomickú, ďalej ide o SOŠ technickú v Michalovciach a SOŠ techniky a služieb vo Veľkých Kapušanoch.         

Projektové zámery sa orientujú na tri oprávnené aktivity - prvou je podpora infraštruktúry a vybavenia na účely vzdelávania, druhou rozvoj a zvyšovanie kvality odborného vzdelávania a prípravy, a treťou popularizácia odborného vzdelávania.         

"V rámci tejto výzvy sú oprávnené len územia okresov Košice I, II, III a IV, Košice okolie a okres Michalovce, ďalšie školy plánujeme tiež takýmto spôsobom rozvíjať, ale z iných výziev," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2017
V Pliešovciach tento rok najviac investovali do obnovy vyše storočného úradu
Najväčšia investícia pliešovskej samosprávy v tomto roku smeruje do budovy obecného úradu. Na viac ako storočnej budove v týchto dňoch vrcholia práce, ktoré majú znížiť jej energetickú náročnosť. Obec na projekt získala nenávratný finančný príspevok z eurofondov.
viac
27.12.2018
Problémy v postojoch mladých ľudí k demokracii nepodceňujeme
Trnavská župa, v spolupráci s občianskym združením Living Memory, realizovala v mesiacoch november a december pilotný projekt „V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš.“ Cieľom projektu, prostredníctvom inovatívnych metód vzdelávania, bol rozvoj demokratického občianstva žiakov stredných škôl.
viac
21.01.2019
Členovia projektových rád zasadli k trom veľkým školským projektom
Záver pracovného týždňa na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) patril zasadnutiam projektových rád k trom veľkým projektom stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti župy.
viac
19.02.2020
Podpora komunitných a nízkoprahových centier z eurofondov pokračuje
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky spustila v poradí už druhý národný projekt zameraný na rozvoj a podporu komunitných, nízkoprahových centier, ako i nízkoprahovej sociálnej služby pre deti a rodinu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %