Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.04.2019 01:05

Letnú turistickú sezónu v Bojniciach otvoria sprievodom i ohňovou šou


Ilustračný výrez plagátu


Otvorenie letnej turistickej sezóny v Bojniciach sa bude tento rok niesť v znamení 25. výročia sokoliarov Aquila z Bojníc. Ich vystúpenia s dravcami či ohňová šou koncom apríla tradične doplní i sprievod mestom.


"Tento rok otvoríme letnú turistickú sezónu v sobotu 27. apríla. Od 10.00 h pôjde sprievod sokoliarov od ich areálu. Je to aj z toho dôvodu, že sokoliari tento rok oslavujú 25. výročie svojej existencie. Prídu na Hurbanovo námestie pred kultúrne centrum, kde sa odohrá oficiálne prestrihnutie pásky," načrtla Emília Belianska, riaditeľka Kultúrneho centra Bojnice.       

Otvorenie turistickej sezóny na Hurbanovom námestí podľa nej doplní i krátky kultúrny program, po ktorom budú mať svoj program sokoliari vo svojom areáli. "O 17.30 h bude na námestí vystúpenie pre deti, potom budeme pokračovať programom pre dospelých. A keď sa zotmie, okolo 20.00 h, príde sprievod sokoliarov s fakľami a ukončíme deň ohňovou šou," dodala.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
Letná sezóna plná atrakcií v areáli Delňa začína
Oficiálne slávnostné otvorenie sa uskutoční už 7. júla 2016 o 13. hodine. Pripravených je množstvo sprievodných akcií a letných atrakcií.
viac
29.04.2019
V Bojniciach otvorili letnú turistickú sezónu, oslávili tak i výročie sokoliarov
Kúpeľné mesto Bojnice otvorilo v sobotu (27. 4.) tohtoročnú letnú turistickú sezónu. Celodenné podujatie sa nieslo v znamení 25. výročia sokoliarov Aquila z Bojníc, ktorí majú najstaršiu stálu scénu v bývalom Československu.
viac
25.04.2022
Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod postáv z rozprávok
Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod s postavami z rozprávok, seriálov a filmov, ktoré sa natáčali v Bojniciach a okolí. Súčasťou podujatia 30. apríla budú i aktivity pre deti a umelecký projekt Legendy ožívajú.
viac
18.05.2022
Trdlofest otvorí turistickú sezónu v Skalici
Po dvoch rokoch, keď sa pre pandémiu podujatie neuskutočnilo, pripravilo mesto Skalica festival Trdlofest. Ten je oslavou Skalického trdelníka, koláča s dierou, prvého pôvodného slovenského potravinárskeho výrobku, ktorý získal ochrannú značku Európskej únie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %