Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.12.2020 01:35

Mestá sú za prijatie lockdownu čo najskôr


Na snímke predseda Únie miest Slovenska (ÚMS) Richard Rybníček.


Únia miest Slovenska (ÚMS) žiada vládu SR o čo najskoršie prijatie lockdownu. Jej členovia sa na tom zhodli po utorkovom online rokovaní. Epidemiologická situácia je v niektorých mestách neudržateľná.


Mestá a samosprávy apelujú na vyššiu zodpovednosť obyvateľov a podporujú odporúčania odborníkov v tom, aby boli prísnejšie opatrenia v krajine prijaté čo najskôr. Prezident Únie miest Slovenska Richard Rybníček: „Ak chceme situáciu zvládnuť, rešpektujme nariadenia odborníkov a snažme sa obmedzovať kontakty, mobilitu a odložme všetko, čo sa odložiť dá. Buďme zodpovední a doprajme si izoláciu v záujme zachovania vlastného zdravia, ako aj zdravia našich blízkych. Neberme súčasnú situáciu na ľahkú váhu. Ak chceme aj blížiace sa vianočné sviatky prežiť zdraví, majme to na pamäti neustále.”

Únia miest Slovenska zároveň plne podporuje dnešné vyjadrenie prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Prezidentka sa vo svojom prejave postavila na stranu vedcov, odborníkov a expertov, ktorí predstavili desatoro odporúčaní pre spomalenie koronavírusu pre slovenskú verejnosť. Čelíme jednej z mnohých kríz, ktoré preverujú naše životy, naše hodnoty a postoje. Na každom jednom z nás záleží. Buďme zodpovední.

Autor: (Daniela PIRŠELOVÁ, hovorkyňa ÚMS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2020
Mestá sú frustrované. Nemajú informácie
Únia miest Slovenska po spoločnom rokovaní členských miest musí konštatovať, že aj napriek maximálnemu spoločnému úsiliu je proces prípravy na celoplošné testovanie obyvateľstva z objektívnych príčin nerealizovateľný.
viac
10.11.2020
Mestá zvládli druhé kolo celoplošného testovania úspešne
Únia miest Slovenska, po online stretnutí s členskými mestami, môže skonštatovať, že druhé kolo celoplošného testovania, ktoré sa týkalo už len vybraných červených okresov, dopadlo úspešne.
viac
26.01.2021
Stanovisko Únie miest Slovenska ku skríningovému testovaniu
Únia miest Slovenska (ÚMS) žiada predsedu vlády, aby urýchlene zvolal konzílium odborníkov, aj za účasti predstaviteľov samosprávy.
viac
19.05.2021
Stanovisko ÚMS k mediálnym vystúpeniam podpredsedu vlády SR Štefana Holého
Únia miest Slovenska (ÚMS) je znepokojená z toho, že pán Holý pokračuje v šírení klamstiev, keď tvrdí, že samospráva sa bude odmietavo stavať ku akejkoľvek zmene.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %