Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.08.2019 12:20

Mesto chce elektrickú nabíjaciu stanicu pre elektromobily


Ilustračná snímka teslamagazin.sk


Mesto Humenné sa bude uchádzať o získanie dotácie na realizáciu verejne prístupnej elektrickej nabíjacej stanice. Samospráva chce vznikom nabíjacej infraštruktúry podporiť rozvoj elektromobility na Slovensku a naplniť tak výzvu ministerstva hospodárstva.


Vyplýva to z uznesenia mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré mestskí poslanci schválili na svojom rokovaní.       

Samospráva môže na projekt v rámci výzvy získať dotáciu vo výške 5000 eur, spolufinancovanie predstavuje päť percent. Dôvodová správa však upozorňuje, že "pri realizácii projektu je potrebné uvažovať aj s výdavkami určenými na stavebné a inštalačné práce súvisiace s osadením a sprevádzkovaním elektrickej nabíjacej stanice".       

Podľa dôvodovej správy k uzneseniu by sa mala nová elektrická nabíjacia stanica nachádzať na parkovisku na Mierovej ulici pri dome služieb. Na rokovaní MsZ však zazneli dva ďalšie návrhy, parkovisko pri sídle mestskej polície aj nevyužívané výmenníkové stanice na území mesta.       

Ako vyplýva z uznesenia, v prípade úspechu žiadosti o poskytnutie nenávratnej dotácie budú stavebné práce zabezpečovať Technické služby mesta Humenné. Inštalačné práce a práce súvisiace so spustením prevádzky bude zabezpečovať budúci prevádzkovateľ verejne prístupnej nabíjacej stanice.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.08.2019
Samospráva chce postaviť prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily
V Rimavskej Sobote by budúci rok mohla vzniknúť prvá verejne prístupná nabíjacia stanica pre elektromobily. Mestskí poslanci na svojom pondelkovom zasadnutí schválili zapojenie sa do výzvy ministerstva hospodárstva, odkiaľ chce samospráva získať dotáciu 5000 eur.
viac
22.06.2023
Na slovensko-českom pohraničí napreduje modernizácia elektrickej sústavy
Západoslovenská distribučná v rámci projektu ACON Smart Grids pokračuje v investíciách a modernizácii elektrickej sústavy. Jeden z jej nosných projektov, výstavba elektrickej stanice Borský Svätý Jur, je uvedená do prevádzky.
viac
15.11.2023
PSK má ambíciu v kraji vybudovať 33 nabíjacích staníc pre e-vozidlá
Doprava v Prešovskom kraji by mala byť viac ekologická. Napomôcť má tomu aj najnovší projekt Prešovského samosprávneho kraja zameraný na budovanie rozsiahlej nabíjacej infraštruktúry pre e-vozidlá. Župa chce vybudovať celkovo 33 nabíjacích staníc, a to vďaka dotácii z rezortu hospodárstva.
viac
19.12.2023
Mesto plánuje rozšíriť sieť nabíjacích staníc pre elektromobily
Samospráva Partizánskeho plánuje rozšíriť sieť nabíjacích staníc pre elektromobily. Pribudnúť by mali vo viacerých častiach mesta. Financie na tento účel žiada z plánu obnovy a odolnosti. Návrh mesta schválili mestskí poslanci na svojom decembrovom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %