Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.04.2020 10:30

Mesto finančne pomôže občanom, ktorí sa pre pandémiu ocitli v núdzi


Ilustračná snímka: (int.).


Mesto Komárno poskytne finančnú pomoc pre tých, ktorí sa ocitli v nepriaznivej situácii pre nový koronavírus.


„Primátor mesta Béla Keszegh v rámci svojej kompetencie vyčlenil na tento účel finančné prostriedky vo výške 10 000 eur. Mesto sa pokúsi pomôcť v takých prípadoch, ktoré štátna podpora nerieši,“ informovala samospráva.

Jednorazová výpomoc môže byť poskytnutá maximálne do výšky dvojnásobku životného minima. Na transparentné posúdenie žiadostí bude zriadená päťčlenná komisia, v ktorej budú aj poslanci mestského zastupiteľstva. Záujemcovia o pomoc môžu kontaktovať pracovníkov sociálneho oddelenia mestského úradu telefonicky alebo mailom, osobnú návštevu úradu by mali zvoliť len v odôvodnených prípadoch.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2020
Komunikácia štátu smerom k samosprávam je roztrieštená a nefunkčná
Vo Veľkej sieni Mestského úradu v Banskej Bystrici 15. apríla 2020 zasadali členovia prezídia Únie miest Slovenska. Spolu dvadsaťdva primátoriek a primátorov najväčších miest Slovenska sa zhodlo, že komunikácia štátu smerom k samosprávam je v čase koronakrízy roztrieštená a nefunkčná.
viac
04.05.2020
Mesto chce pomáhať v čase pandémie aj prostredníctvom nadácie
Topoľčianska radnica pripravuje pomoc obyvateľom mesta, ktorí je budú potrebovať pre koronakrízu. Na tento účel chce získať financie aj prostredníctvom verejnej zbierky.
viac
11.05.2020
Žilinská radnica pomáha rodinám v núdzi, obyvateľom i podnikateľom
Žilinská radnica pomáha rodinám, ktoré sa v súvislosti s mimoriadnou situáciou dostali do neriešiteľnej situácie. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %