Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
05.06.2024 10:10

Mesto finišuje s prípravou slávností Nitra, milá Nitra


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Nitrianske mestské slávnosti sa tento rok budú konať od 5. do 7. júla. Ako informoval magistrát, podujatia Nitra, milá Nitra sa budú niesť v duchu osláv 1161. výročia príchodu Konštantína a Metoda na Veľkú Moravu a 1155. výročia úmrtia Konštantína Filozofa.


Mesto už v súčasnosti finišuje s prípravou programu Pribinových i Cyrilo-metodských slávností, ktoré sú súčasťou osláv. Ich súčasťou bude Cyrilo-metodská národná púť, historický festival Pribinova Nitrawa i putovanie po Cyrilo-metodskej ceste.         

Chýbať nebude ani Nitriansky jarmok a množstvo kultúrnych podujatí. "Program budeme zverejňovať postupne. Už teraz môžeme prezradiť, že jeho súčasťou bude Slovenský komorný orchester a Slovenský filharmonický zbor, Galaprogram Divadla Andreja Bagara, Marián Čekovský band & hosť Barbora Piešová, umelecký súbor Lúčnica a ďalšie vystúpenia," uviedla radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2018
Mesto ožije trojdňovými mestskými slávnosťami
Centrum Nitry ožije od stredy (4. 7.) mestskými slávnosťami Nitra, milá Nitra, Pribinovými a Cyrilo-metodskými slávnosťami. Odštartuje ich benefičný koncert Večer ľudí dobrej vôle s Kristínou, Janais, Evou Pavlíkovou či Otokarom Kleinom, ktorý organizuje mesto Nitra s Nadáciou Prameň.
viac
22.01.2020
Zimné slávnosti Hornonitria budú opäť patriť folklóru či remeslám
Fašiangové obdobie v Prievidzskom okrese bude patriť folklóru či remeslám. Zimné slávnosti Hornonitria opäť pripomenú významnú osobnosť ľudovej kultúry i dedičstvo karpatských Nemcov, ktorí majú v regióne svoje zastúpenie. Podujatie otvoria 1. februára a potrvá viac ako mesiac.
viac
14.05.2022
Mesto pripravuje na leto tradičné mestské slávnosti a jarmoky
Nitrianska radnica pripravuje na letné mesiace viaceré mestské slávnosti a jarmoky. Prvým podujatím budú každoročné oslavy Nitra, milá Nitra spojené s viacerými sprievodnými kultúrnymi podujatiami.
viac
24.01.2023
Zimné slávnosti Hornonitria ponúknu ľudovú kultúru počas fašiangov i pôstu
Fašiangové i pôstne obdobie v obciach pravnianskej doliny na hornej Nitre bude opäť patriť Zimným slávnostiam Hornonitria.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %