Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
23.09.2023 02:10

Mesto Levice vstúpi do Združenia vidieckeho turizmu Hron


Združenie vidieckeho turizmu Hron


Mesto Levice vstúpi do Združenia vidieckeho turizmu (ZVT) Hron. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom septembrovom rokovaní.


Ako sa uvádza v stanovách združenia, jeho hlavným cieľom je rozvoj vidieckeho turizmu, zamestnanosti a pracovného i prírodného potenciálu členských obcí. Združenie chce pôsobiť aj v oblasti vodáckych športov, cykloturistiky a agroturistiky.         

Dôvodom na vstup do združenia je aj snaha mesta podieľať sa na výstavbe cyklotrasy Levice - Dolná Seč - Horná Seč - Kalná nad Hronom. "Žiadateľom o dotáciu na budovanie interkatastrálnych trás môže byť len združenie obcí, v ktorom sú všetky dotknuté obce zastúpené. Dňa 29. augusta sa uskutočnilo mimoriadne zasadnutie snemu ZVT Hron, ktorý jednomyseľne schválil prijatie mesta Levice za člena," uviedol viceprimátor Matej Haško.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2016
Primátori krajských miest požadujú viaceré zmeny zákonov
Primátori ôsmich slovenských krajských miest dnes v rámci Združenia K8 rokovali v Košiciach. Zaoberali sa viacerými otázkami, ktoré ich trápia a vyžadujú si zmenu v legislatíve.
viac
17.06.2016
Radnica zakladá s miestnymi firmami Radu riaditeľov regiónu Vráble
Majitelia, konatelia a riaditelia firiem, ktoré pôsobia vo Vrábľoch zakladajú spolu s mestom združenie, v rámci ktorého sa budú stretávať a spolupracovať.
viac
13.03.2017
Lučenec chce byť členom Združenia historických miest a obcí Slovenska
Návrh na vstup do združenia, ktoré vzniklo na základe iniciatívy primátorov a starostov najvýznamnejších historických miest a obcí Slovenska v roku 1995, podporili na zasadaní mestskí poslanci.
viac
28.09.2019
Mesto Levice sa chce zaradiť medzi samosprávy s konceptom Smart cities
Mesto Levice plánuje vstúpiť do občianskeho združenia Smart Cities klub. Motiváciou je zvýšenie kvality života obyvateľov mesta vďaka konceptu Smart cities, ktorý využíva digitálne a komunikačné technológie na zvýšenie kvality života v mestách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %