Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
10.08.2022 03:20

Mesto odstránilo 43 bilbordov, plánuje odstrániť ešte ďalších 40


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Nitra pokračuje v odstraňovaní nepovolených reklamných stavieb na svojom území. V tomto roku sa podarilo odstrániť celkovo 43 nepovolených reklamných stavieb, najmä bilbordov, ale aj bigbordov a PVC plachiet, informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.


Zatiaľ posledný odstránil jeho vlastník na vlastné náklady počas minulého týždňa pri Brezovom háji na Chrenovskej ulici. Do októbra tohto roka plánuje samospráva odstrániť ďalších takmer 40 bilbordov. Deväť z nich odstránia na ceste I. triedy I/64 na pozemkoch Mestského kynologického klubu Nitra, 11 bilbordov zmizne v areáli kasární na Martinskom vrchu.

"V týchto prípadoch ide o oblasť ochranného pásma alebo urbánnej ekostabilizujúcej zelene, to znamená, že podľa územného plánu je absolútne neprípustné umiestnenie reklamných stavieb v týchto lokalitách," skonštatoval Holúbek. Následne sa chce radnica vyrovnať s množstvom nepovolených reklamných stavieb, ktoré sú predovšetkým v mestských častiach Horné a Dolné Krškany.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2021
Reklamné stavby by sa po novom mohli povoľovať len na dobu určitú
Reklamné stavby by sa mohli povoľovať len na dobu určitú, najviac na tri roky. Obce by mohli po novom iniciovať odstránenie nelegálnych reklamných stavieb, ktoré nie sú na jej pozemkoch, ale sú v území obce.
viac
03.02.2021
Reklamné stavby by po novom mohli byť povolené len na dobu určitú
Reklamné stavby by sa mohli povoľovať len na dobu určitú, najviac na tri roky. Obce by mohli po novom iniciovať odstránenie nelegálnych reklamných stavieb, ktoré nie sú na ich pozemkoch, ale sú na území obce.
viac
23.03.2022
Mesto Poprad začalo s odstraňovaním vizuálneho smogu
Mesto Poprad začalo s odstraňovaním vizuálneho smogu v podobe nepovolených reklamných stavieb - bilbordov, megabordov a rôznych druhov veľkoplošných reklamných tabúľ v meste.
viac
27.02.2023
Mesto za posledné roky odstránilo takmer 400 rôznych reklamných stavieb
Nitrianska radnica nechala v priebehu minulého roka odstrániť z ulíc mesta 93 nepovolených reklamných stavieb. Ako informoval mestský úrad, bolo medzi nimi 75 bilbordov, tri bigbordy a 15 PVC plachiet.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %