Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
25.04.2023 10:35

Mesto pripravuje zmeny v MHD, niektoré linky sa rozšíria,iné optimalizujú


Snímka zdroj: (imhd.sk).


Nitrianska radnica pripravuje rozšírenie i optimalizáciu viacerých liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD). Mestské zastupiteľstvo má o zmenách rokovať na svojom zasadnutí 27. apríla.


Ako sa uvádza v pripravenom materiáli, nová úprava spojov MHD počíta napríklad s predĺžením linky číslo 6, ktorá tak zabezpečí chýbajúcu dopravnú obsluhu nového obchodného domu na Zlatomoraveckej ulici. Predĺženie existujúcich liniek 16, 17 a 23 má zasa zabezpečiť dopravu do strategického parku. Zmenou má prejsť aj spoj, ktorý vozí cestujúcich do mestskej časti Párovské Háje. Jeho súčasný 120-minútový interval sa má zmeniť na 60-minútový. "V súvislosti s masívnou individuálnou výstavbou tu dochádza k viditeľnému nárastu počtu prepravovaných osôb," konštatuje sa v materiáli.

Podľa radnice si rozšírenie dopravy vo všetkých troch lokalitách vynúti nárast výkonov MHD o 73 396 kilometrov za rok. "Znamená to ročné zvýšenie nákladov o 164 927 eur," pripomenul mestský úrad.

Mesto však počíta aj s optimalizáciou viacerých liniek. Tá by mala, naopak, priniesť úspory v najazdených kilometroch i výdavkoch na MHD. Poslanci budú rozhodovať o zrušení a zlúčení niektorých nevyťažených spojov a tiež o skrátení a obmedzení dopravy na viacerých linkách, ktoré využíva minimálny počet cestujúcich. "Celková úspora výkonov MHD pri predstavených optimalizačných riešeniach je 24 430,4 kilometra za rok. Ide teda o zníženie nákladov 54 898 eur ročne," doplnil magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2022
DPB pripravuje od 26. marca viaceré zmeny pre cestujúcich v MHD
Dopravný podnik Bratislava pripravuje od 26. marca viaceré zmeny pre cestujúcich mestskou hromadnou dopravou (MHD). Reaguje nimi aj na uvoľnenie protipandemických opatrení.
viac
25.03.2022
DPB pripravil od soboty viaceré zmeny pre cestujúcich v MHD
Dopravný podnik Bratislava pripravil od soboty (26. 3.) viaceré zmeny pre cestujúcich mestskou hromadnou dopravou (MHD). Reaguje nimi aj na uvoľnenie protipandemických opatrení.
viac
13.02.2023
DPB od pondelka celoplošne zaviedol zastávky na znamenie, niektoré linky zrušil
V hlavnom meste od pondelka zaviedol Dopravný podnik Bratislava (DPB) celoplošne zastávky na znamenie pre autobusovú a trolejbusovú dopravu. Električiek sa to netýka. Upravil aj premávku vybraných liniek, niektoré aj zrušil.
viac
04.09.2023
Od pondelka dochádza k zmenám v MHD aj k zmene dopravy na nábreží
Mestská hromadná doprava (MHD) v Bratislave začala jazdiť opäť v režime pracovný deň - školský rok. Výnimkou sú linky 31, 39, 87, 131 a 184. Obnovila sa tiež premávka linky 7. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB). K zmenám v doprave dochádza aj na nábreží v Starom Meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %