Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
29.04.2024 04:05

Mesto Topoľčany sa stalo členom medzinárodnej iniciatívy pre otvorené vládnutie


Ilustračná snímka


"Ide o medzinárodné partnerstvo, ktoré spája vládne organizácie a organizácie občianskej spoločnosti. Jeho cieľom je vytvárať reformy pre otvorenejšie vládnutie a efektívne reagovanie na potreby občanov," uviedla radnica.


Mesto Topoľčany sa stalo oficiálnym členom Partnerstva pre otvorené vládnutie (Open Government Partnership). Ako zdôraznila primátorka Alexandra Gieciová, Topoľčany boli spolu s ďalšími 55 samosprávami vybrané spomedzi 138 žiadostí ako jediné slovenské mesto, a to popri mestách, ako Atény, Záhreb či Lisabon, ale aj ďalších v Bosne a Hercegovine, Veľkej Británii, na Ukrajine, v Španielsku či Moldavsku. "Pripojíme sa tak k sieti, v ktorej lídri spolupracujú s občanmi a organizáciami, aby sme v našom lokálnom kontexte zlepšili podmienky pre komunity pomocou otvoreného vládnutia," uviedla Gieciová.         

Zároveň doplnila, že Partnerstvo pre otvorené vládnutie poskytuje samosprávam priestor na vytváranie vzťahov a výmenu skúseností s kolegami z celého sveta. "Cieľom sú lepšie služby samospráv. Od roku 2024 členovia OGP Local spoluvytvorili viac ako 120 akčných plánov a zaviazali sa implementovať viac ako 475 otvorených vládnych iniciatív," dodala Gieciová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.05.2021
Záujem o otvorené vládnutie a veci verejné medzi občanmi rastie
Mesto Banská Bystrica sa ešte v minulom roku zapojilo do programu Partnerstva pre otvorené vládnutie (Open Government Partnership Local, tzv. OGP Local 2020) spolu s organizáciami – Interaktívnou školou urbanizmu a územného plánovania a organizáciou Dialogue Centre.
viac
27.11.2021
Topoľčany sa pripájajú k oslavám Svetového dňa darovania
Slovensko už piaty rok po sebe zaplavia dobré skutky počas Svetového dňa darovania a štedrosti. Najväčšia oslava dobra na svete sa tento rok koná 30. novembra 2021 a Topoľčany budú jej súčasťou.
viac
13.11.2023
Mesto plánuje predať nevyužitú budovu bývalej materskej školy
Mesto Topoľčany pripravuje odpredaj budovy bývalej MŠ na Kalinčiakovej ulici. Mesto ako vlastník budovy navrhuje odpredaj budovy formou obchodnej verejnej súťaže spolu s prislúchajúcimi pozemkami. Návrh na odpredaj budú schvaľovať mestskí poslanci na novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
19.01.2024
Mesto hľadá nových členov mládežníckeho parlamentu
Topoľčianska radnica hľadá mladých ľudí, ktorí by chceli pracovať v mestskom mládežníckom parlamente. Ako informovala, záujemcovia z radov stredoškolákov sa môžu prihlásiť najneskôr do 31. januára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %