Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.06.2023 08:25

Mestské kúpaliská sa pripravujú na letnú sezónu, vstupné zdražie


Ilustračná snímka: (tasr).


Košické mestské kúpaliská sa pripravujú na letnú sezónu. Kúpalisko Rumanová plánujú otvoriť 17. júna a kúpalisko Červená hviezda (ČH) o týždeň na to.


Obe sú podľa námestníka riaditeľa pre ekonomiku spoločnosti Tepelné hospodárstvo (TEHO) Štefana Ferencza v pomerne vysokom štádiu pripravenosti. Ako uviedol, vstupné pre nárast cien zdražie. O koľko, zatiaľ nie je známe.

"Na kúpalisku Rumanová už máme napustené aj bazény a začali sme s úpravou bazénovej vody. Aktuálne sa venujeme úprave zelene, trávnikom a drobným opravám v rámci areálu. Zároveň začíname s prípravou bufetov na prevádzku," spresnil.

Na kúpalisku ČH dokončujú čistenie bazénových telies a začínajú s postupným napúšťaním bazénov. Zároveň realizujú drobné opravy areálu či upravujú plochy v okolí vodnopólového bazéna, ktoré boli dotknuté výstavbou v súvislosti s projektom zastrešenia. Ako pripomenul, minulú sezónu bol z tohto dôvodu vodnopólový bazén uzavretý. "Toto leto bude vodnopólový bazén prístupný v odkrytom stave a od septembra ho prekryjeme nafukovačkou a ostane v prevádzke aj počas zimy," dodal.

V súvislosti so vstupným pripravili analýzu všetkých nákladových položiek a navrhli možnosti nastavenia cien vstupov. "Výsledná podoba cenníka je aktuálne predmetom diskusií s vedením mesta a zverejnená bude až v priebehu júna," uviedol Ferencz. Do úvahy je podľa neho potrebné brať nárast cien základných vstupov za posledné dva roky, keďže sa cena vstupného naposledy upravovala v roku 2021. Odvtedy zaznamenali nárast ceny tepla takmer o 110 percent, elektrickej energie o viac ako 150 percent a minimálnej mzdy o 13 percent. Nárast evidujú aj takmer u všetkých ostatných služieb či materiálových vstupov pre infláciu a zdražovanie na trhu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2019
Mesto sa na letnú sezónu pripravilo. Brány kúpaliska sa otvoria 22. júna
Mesto Trebišov začalo ešte v marci 2019 s prípravou na letnú sezónu v areáli vodných športov. Najvýznamnejšou zmenou v nadchádzajúcej letnej sezóne bude celková obnova detského bazéna.
viac
08.06.2019
Príprava kúpaliska je v plnom prúde, otvoria ho koncom mesiaca
Areál letného kúpaliska v obci Kaluža (okres Michalovce) je v týchto dňoch v procese príprav na blížiacu sa sezónu. Svoje brány otvorí v posledný júnový víkend, TASR o tom informovala starostka obce Jana Macejková.
viac
19.05.2023
Detva tento rok svoje letné kúpalisko neotvorí, areál je zničený
Mesto Detva tento rok svoje letné kúpalisko neotvorí. Dôvodom je jeho súčasný stav, ktorý nie je spôsobilý na prevádzku. Potvrdil to hovorca samosprávy Milan Suja.
viac
10.11.2023
Mesto Prešov sa pripravuje na zimnú sezónu 2023/2024
Zimná údržba v meste Prešov potrvá od 15. novembra 2023 do 15. marca 2024. Vylepšený dispečing a zlúčenie údržby ciest a chodníkov majú za cieľ zabezpečiť koordinované zásahy pracovných čiat.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %