Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.05.2021 10:30

Most na Ulici Matice slovenskej v Žiline prejde rekonštrukciou


Snímka zdroj: (MsÚ).


Na najväčšom žilinskom sídlisku sa v júni začnú stavebné práce na rekonštrukcii mosta na Ulici Matice slovenskej, ktorý spája obyvateľov Vlčiniec II a III. Celková hodnota rekonštrukcie je viac ako 92-tisíc eur.


Stavebné práce, ktoré uskutočňuje spoločnosť OB-BELSTAV s. r. o., by mali byť ukončené do jedného roka. Obyvatelia Vlčiniec sa musia pripraviť na priebežné, krátkodobé obmedzenia v doprave. Vodičov, chodcov i užívateľov mestskej hromadnej dopravy samospráva žiada o zvýšenú opatrnosť a o rešpektovanie dočasných dopravných značení, ktoré sa budú v priebehu rekonštrukcie meniť v nadväznosti na postup prác.

Mostná konštrukcia na Ulici Matice slovenskej sa skladá z dvoch častí, ktoré vedú miestnu komunikáciu v oboch jazdných smeroch a zároveň vytvárajú podchody pre peších. Prepočtom bola zistená znížená zaťažiteľnosť mostných objektov a podľa záverečnej správy kontroly sú bočné rímsy v havarijnom stave. Navrhnutou rekonštrukciou sa tvar mosta a jeho funkcia nezmenia. Práce sa zamerajú na renováciu povrchov a na realizáciu zosilňujúcej nadbetonávky či nahradenie poškodených vrstiev. Po odfrézovaní existujúcej vrstvy vozovky a oprave podkladu sa položí nový asfaltový povrch v oboch jazdných pruhoch. Existujúci kamenný obklad v podchodoch sa očistí. Miesta, ktoré nie sú chránené obkladom, sa zrekonštruujú.

Mesto v marci ohlásilo zámer primerane upraviť a rekonštruovať štyri najvyťaženejšie a najrizikovejšie mosty v Žiline, ktoré dlhodobým zanedbávaním vykazujú vizuálne zásadnejšie porušenia.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2020
Rekonštrukcia Jurkovičovej teplárne pokračuje prácami v interiéri
Rekonštrukcia bývalej Jurkovičovej teplárne v Bratislave, národnej kultúrnej pamiatky (NKP), naďalej pokračuje. Fasáda budovy je kompletne dokončená, práce však stále pokračujú v interiéri. Investor zároveň pripravuje budovy na kolaudáciu, rozdelená bude do viacerých fáz.
viac
17.05.2021
Začínajú sa dokončovacie práce na ceste medzi Čaňou a Haniskou
Hlavný ťah medzi obcami Čaňa a Haniska v okrese Košice-okolie by mal byť opravený do konca mája.
viac
10.06.2021
Práce na moste v Iliaši pokročili, čoskoro sa začnú dopravné obmedzenia
Projekt výstavby nového mosta do mestskej časti Iliaš je v plnom prúde. Aktuálne sa stavebné práce zameriavajú na nevyhnutnú preložku prívodu elektrickej energie.
viac
17.06.2021
Od dnes platia na Stráňanskom moste v Michalovciach obmedzenia
Od štvrtka 17. júna platia na Stráňanskom moste cez rieku Laborec v meste Michalovce obmedzenia dopravy. Mesto nimi reaguje na stavebno-technický stav mostného objektu, informovala vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Iveta Palečková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %