Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.04.2021 04:00

Na ZŠ a SŠ sa rozbehla digitálna transformácia vzdelávania


Ilustračná snímka: (tasr).


Digitálna transformácia vzdelávania začína byť realitou. V rámci Národného projektu „IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie“ sa dňa 31.3.2021 končí vzdelávanie, do ktorého sa prihlásilo 664 riaditeľov a digitálnych koordinátorov z 353 základných a stredných škôl z celého Slovenska.


Do konca školského roku si školy s podporou IT Akadémie vytvoria Program digitálnej transformácie školy – víziu a akčný plán do roku 2024.

„Hlavným cieľom vzdelávania je pripraviť školu na vykonávanie konkrétnych krokov smerujúcich k jej transformácii na školu digitálnej excelencie - digitálnu školu. Obsah vzdelávania sme rozdelili do štyroch modulov – Znaky digitálnej školy, Digitálna škola ako komunita aktérov, Digitálna škola ako aktívne digitálne prostredie, Podpora a koordinácia činnosti učiteľov pri transformácii vzdelávania,“ upresnil Dušan Šveda, gestor národného projektu. 

Hlavným výstupom zo vzdelávania budú Programy digitálnej transformácie vzdelávania na zúčastnených školách do roku 2024, ktoré majú digitálni koordinátori a riaditelia vypracovať do konca školského roku. Výstupom je aj profesijný štandard digitálneho koordinátora – kompetencie a úlohy v procese digitálnej transformácie.

Viac informácií je k disozícii TU 

Autor: (minedu.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.12.2020
Grantový program prerozdelí vyše 100 000 eur na digitálne projekty
Prostredníctvom grantového programu e-Školy bude prerozdelených vyše 100 000 eur na projekty zamerané na podporu digitálnej gramotnosti, bezpečnosti a zodpovedného správania sa v online priestore. Informovala o tom senior špecialistka korporátnej komunikácie Orange Slovensko Zuzana Lampartová.
viac
05.05.2021
Online semináre zamerané na prácu v školskej knižnici
Slovenská pedagogická knižnica, ako metodické centrum pre školské knižnice, v máji organizuje dva celoslovenské online semináre s cieľom poskytnúť cenné a aktuálne informácie, praktické skúsenosti a osvedčené postupy pri výkone odborných knižničných činností v školskej knižnici.
viac
10.06.2021
Projektový šprint - zrýchli digitálnu transformáciu škôl
Školy získajú odbornú podporu pri digitalizácii výučby. Inštitút vzdelávacej politiky ministerstva školstva spúšťa v spolupráci so Svetovou bankou iniciatívu „Projektový šprint“.
viac
31.08.2021
Už o týždeň odštartuje súťaž pre školy v ankete Strom roka
V týždni od 2. do 30. septembra sa môžu materské, základné i stredné školy zapojiť do súťaže 19. ročníka ankety Strom roka. Cieľom je motivovať žiakov i učiteľov, aby sa zaujímali o stromy vo svojom okolí a zároveň upriamiť ich pozornosť na životné prostredie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %